Η Συντονιστική Επιτροπή κατά της ΚΥΑ στέλνει επιστολή στον Μπεριάτο

Με διάφορους τρόπους επιχειρεί ο ουδέποτε εκλεγείς πουθενά κύριος Μπεριάτος να συντηρήσει στη επικαιρότητα το μόρφωμα της λεγόμενης περιμετρικής ζώνης του Αίνου το οποίο δημιούργησε πρωτοφανή κοινωνική αναστάτωση στο Νομό μας ξεσηκώνοντας κατά κυριολεξία «ακόμα και τις πέτρες»…

Έτσι και πρόσφατα φρόντισε να αναδημοσιευθεί συνέντευξή του για τις «προστατευόμενες περιοχές» ανά την Ελλάδα θέλοντας να επαναφέρει στην επικαιρότητα ένα ζήτημα που όσο αφορά το Νομό μας είναι πια «νεκρό». Η περίοδος όμως που ο κύριος Μπεριάτος «έκοβε και έραβε» μόνος του εν αγνοία του κόσμου έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί…Ο κύριος Μπεριάτος για μια ακόμα φορά επιχειρεί να δημιουργήσει σύγχυση μεταξύ του Εθνικού Δρυμού ( την απόλυτη προστασία του οποίου φυσικά ζητάμε και εμείς μ’ επίταση και με ειλικρίνεια κι όχι για λόγους «δημιουργίας πολιτικού προφίλ») με την λεγόμενη «περιμετρική ζώνη» του Αίνου η οποία πολύ απλά νομικά κι επί της ουσίας δεν υφίσταται.

Τα μόνο που υπάρχει είναι μία ειδική περιβαλλοντική μελέτη (διάτρητη και εξωπραγματική όπως θα αποδείξουμε όταν και αν έλθει η ώρα) η οποία ουδεμία νομική αξία έχει και ουδεμία αλλαγή επιφέρει στο νομικό καθεστώς των ιδιοκτησιών μας . Από την στιγμή που δεν έχει εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα ουδεμία προστατευόμενη περιοχή υφίσταται όπως έχει κρίνει κατ’ επανάληψη το Συμβούλιο Επικρατείας κάτι που άλλωστε έχει παραδεχτεί αναγκαστικά ακόμα κι ο ίδιος ο Φορέας Διαχείρισης που δημόσια έχει ανακοινώσει ότι υπάρχει μόνο «προτεινόμενη περιμετρική ζώνη». Άλλωστε ακόμα κι αν τα πράγματα ήταν όπως τα ήθελε ο κύριος Μπεριάτος ο ίδιος ο χάρτης που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ορίζει ως όρια χωρικής αρμοδιότητας του Φορέα τον Εθνικό Δρυμό και μόνο . Άρα ακόμα κι αν τα πράγματα σε νομικό επίπεδο ήταν όπως θέλει να τα παρουσιάζει ο κύριος Μπεριάτος (που βεβαίως δεν είναι) και πάλι «μηδέν εις το πηλίκον» όσο αφορά την προσπάθεια του να καταστρέψει τις ιδιοκτησίες αλλά και την ζωή μας με το πρόσχημα της οικολογίας. Και στην Ζάκυνθο τα ίδια «όμορφα λόγια» λέγανε κύριε Μπεριάτε και τώρα βάζουν μπάρες για να μην πηγαίνει ο κόσμος στις ιδιοκτησίες του !

Συνοψίζοντας, «το θεάρεστο» σχέδιο που εκπονήσατε «για εμάς χωρίς εμάς» είναι νεκρό κύριε Μπεριάτε κι αν και όταν οποιοσδήποτε επιχειρήσει να το «αναστήσει» είναι βέβαιο πως θα ακυρωθεί είτε πολιτικά είτε δικαστικά είτε στην πράξη. Οι ιδιοκτησίες μας όπως και η κτηνοτροφική και αγροτική ζωή συνόρευαν με την περιοχή του Εθνικού Δρυμού αιώνες προτού τις ανακαλύψουν οι «όψιμοι προστάτες» , οι «κρατικοί μανδαρίνοι» και τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης… «Πουλήστε άλλου τα καθρεφτάκια σας για τους ιθαγενείς»!

Συντονιστική Επιτροπή κατά της ΚΥΑ
Γιώργος Δευτεραίος (Σάμη)
Παναγής Θωμάτος (Εικοσιμία)
Πολύμνια Καλούρη (Ομαλά)
Πολίτης Κεκάτος (Ελειός-Πρόννοι)
Γεράσιμος Μινέτος (Λειβαθώ)