Ο Γερουλάνος στο Ληξούρι.

Με τη Δήμαρχο Παλικής Κα Νόπη Αλεξανδροπούλου – Χαριτάτου, τους Αντιδημάρχους τον Πρόεδρο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου συναντήθηκε σήμερα 18-1-2010 ο Υπουργός Πολιτισμού κ. . Η συζήτηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα με τον Υπουργό να δηλώνει…

το δεδομένο συναισθηματικό δέσιμο του με το και τη διάθεση του να προωθήσει δράσεις και έργα που άπτονται του αντικειμένου του (τουρισμός, πολιτισμός, αθλητισμός). Απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα αιτήματα να είναι ενταγμένα σε ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχεδιασμό της περιοχής και να έχουν ανταποδοτικότητα.

Η Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι ζήτησαν χρηματοδοτήσεις 1) συνδρομή για τη λειτουργία του Μουσείου Ληξουρίου με την ολοκλήρωση του εξοπλισμού του 2) χρηματοδότηση πολιτιστικών δράσεων της ΔΗΚΕΠ 3) χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του προπονητικού γηπέδου Αγίου Αντωνίου 4) συνδρομή για την τουριστική προβολή της περιοχής μέσω των εποπτευομένων φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού.
Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για το πως θέλουμε την ανάπτυξη της Παλικής μέσω του τουρισμού και του πολιτισμού που θεωρούνται οι δύο βασικού πυλώνες της διαφορετικότητας και της ταυτότητας της περιοχής μας.
Επίσης ο Υπουργός δήλωσε ότι μπορεί να συμβάλλει στην προώθηση οποιουδήποτε άλλου  έργου σε επίπεδο υποδομών εφόσον συμβάλλει στην αναπτυξιακή τροχιά του τόπου.