Ολοκληρώθηκαν τα ‘Δρώμενα Τέχνης’ 2011

Με μεγάλη επιτυχία και απίστευτη κοσμοσυρροή ολοκληρώθηκαν τα φετινά “ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΕΧΝΗΣ” του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας, που επιμελήθηκε ο διακεκριμένος επιμελητής εκθέσεων και εικαστικός καλλιτέχνης , πρόσφατα βραβευμένος από τον Όμιλο της UNESCO καθώς και από την HELEXPO της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Πάνω από 150 καλλιτέχνες 
Συγκεκριμένα, πάνω από εκατό πενήντα καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα παρουσίασαν τα έργα τους μέσα από τη μεγάλη και πολύ επιτυχημένη διοργάνωση του Φεστιβάλ, στις δύο εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, στο Μουσείο Γουναρόπουλου του Δήμου Ζωγράφου και στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Π.Φαλήρου “Φλοίσβος” αλλά και μέσα από τη ψηφιακή έκθεση του διαδικτυακού project των “ΔΡΩΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΗΣ 2011” στο δημοφιλή ιστότοπο του Φεστιβάλ “ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ”.
 Και τις δύο επιμέρους εκθέσεις της μεγάλης σπονδυλωτής έκθεσης “ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΕΧΝΗΣ 2011” εγκαινίασαν οι δήμαρχοι των πόλεων όπου διεξήχθησαν. Ο δήμαρχος Π.Φαλήρου κύριος Διονύσης Χατζηδάκης εγκαινίασε την έκθεση του “Φλοίσβου” ενώ ο δήμαρχος Ζωγράφου κύριος Κώστας Καλλίδης εγκαινίασε την έκθεση στο Μουσείο Γουναρόπουλου, παρουσία των πολιτευτών της Α’ Αθηνών κυρίας Δώρας Παπαδάκη και κυρίας Σοφίας Λουκέρη.

Τα βραβεία εικαστικών τεχνών

Μεγάλη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης στο Μουσείο Γουναρόπουλου, αποτέλεσε και η πρώτη παρουσίαση στο φιλότεχνο κοινό, των έργων των ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ καλλιτεχνών για τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ που θεσπίζει από φέτος το Φεστιβάλ.
 Πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να δει και να θαυμάσει από κοντά τις ευφάνταστες δημιουργίες των καλλιτεχνών που επιλέχτηκαν από τον επιμελητή και καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας Μιχαήλ Ρωμανό, ανάμεσα τους καθηγητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών και γενικά άτομα από το χώρο των τεχνών και των γραμμάτων καθώς και πολιτικοί, ηθοποιοί, τραγουδιστές και πολλά άτομα από το χώρο της μόδας, της ομορφιάς και της αισθητικής γενικότερα.

Τα ΜΜΕ
Πάνω από εκατό παρουσιάσεις και αναφορές στα site και στα blog στο διαδίκτυο, σε ημερήσιες εφημερίδες και περιοδικά καθώς και στην τηλεόραση, με ιδιαίτερο αφιέρωμα από τη δημοφιλή Zougla του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, στα έντυπα του Πέτρου Κωστόπουλου και του Αντώνη Λυμπέρη.
 Μεγάλη υποστήριξη των “ΔΡΩΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΗΣ 2011” υπήρξε επίσης από όλα σχεδόν τα Κεφαλονίτικα μέσα επικοινωνίας, όπου επικοινώνησαν και υποστήριξαν τις εκθέσεις που επιμελείται ο γνωστός Κεφαλονίτης επιμελητής.

 Μπορείτε να δείτε όλα τα έργα των εκθέσεων και του διαδικτυακού project των φετινών “ΔΡΩΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΗΣ” στις αναρτήσεις του επίσημου ιστότοπου του Φεστιβάλ: http://dromenatechnis.blogspot.com καθώς και πλήθος φωτογραφιών από τα εγκαίνια των εκθέσεων στα Υπερ-Κοσμικά: http://iperkosmika.blogspot.com

Την επιτυχία της έκθεσης θα γιορτάσουν οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες σε ένα Art – Fashion Party που θα πραγματοποιηθεί τέλη Αυγούστου στην κοσμοπολίτικη Μύκονο, σε καλλιτεχνική επιμέλεια  του Μιχαήλ Ρωμανού, παρουσία του δημάρχου του διάσημου νησιού των ανέμων και θα ανανεώσουν το εικαστικό ραντεβού τους για του χρόνου.