Βραδιά γευσιγνωσίας στο Βοτανικό Κήπο στις 23 Ιουλίου

Είναι μερικά χρόνια τώρα που το Ίδρυμα Φωκά – Κοσμετάτου, παράλληλα με τις άλλες δραστηριότητές του, οργανώνει το καλοκαίρι εκδηλώσεις υψηλών αισθητικών και γνωστικών προδιαγραφών στους χώρους του πρότυπου Βοτανικού Κήπου που έχει δημιουργήσει στο .

Για τρία χρόνια φιλοξένησε την Ορχήστρα των Χρωμάτων στο μικρό υπαίθριο θέατρό του. Φιλοξένησε επίσης τις «Επτανησιακές Συναντήσεις», με επιφανείς ομιλητές που κάλυψαν διάφορα θέματα της επτανησιακής ιστορίας και τέχνης.
Η περσινή έκθεση «Γλυπτά στον Κήπο» έφερε τους επισκέπτες σε άμεση επαφή με 21 Έλληνες καλλιτέχνες διεθνούς εμβέλειας.
Εφέτος, το Ίδρυμα Φωκά – Κοσμετάτου οργανώνει μια ιδιαίτερη, ανεπανάληπτη βραδιά, αφιερωμένη, όπως πάντα, στην ανθρώπινη δημιουργία.
Προσκεκλημένοι, και ταυτόχρονα χορηγοί, είναι έξι κορυφαίοι πρωτοπόροι της τέχνης του κρασιού, πρωτεργάτες της οινικής επανάστασης της δεκαετίας του 1980, που επέβαλε τα ελληνικά κρασιά διεθνώς, και ανέδειξε τον ελληνικό αμπελώνα.
Το Σάββατο 23 Ιουλίου 2011 στις 20.30 στους εξαίσιους χώρους του Βοτανικού Κήπου Κεφαλονιάς, ο μοναδικός, γνωστός σε όλους μας, Θόδωρος Λέλεκας θα παρουσιάσει τα κρασιά τους και θα ενορχηστρώσει μία σε βάθος γευσιγνωσία. Θα μας αποκαλύψει πώς, στα χέρια αυτών των ολίγων, το κοινό κρασί μεταλλάσσεται σε υγρό έργο τέχνης.
Αργότερα, οι δημιουργοί των κρασιών, που θα έχουν ταξιδέψει μέχρι την Κεφαλονιά για να παρευρεθούν στην βραδιά αυτή που σκοπό έχει να τους τιμήσει, θα καθίσουν γύρω από τα τραπέζια μαζί με το κοινό για ένα δείπνο υψηλών απαιτήσεων, που θα συνδυάζει τα διάφορα εδέσματα με τα κρασιά που έχουν ήδη παρουσιαστεί στη γευσιγνωσία.

Χορηγοί της βραδιάς είναι:

Κτήμα Γεροβασιλείου – Βαγγέλης Γεροβασιλείου

Κτήμα Μερκούρη – Βασίλης Κανελλακόπουλος

Gentilini – Μαριάνα Κοσμετάτου & Πέτρος Μαρκαντωνάτος

Κτήμα Κυρ Γιάννη – Γιάννης Μπουτάρης

Γαία Οινοποιητική – Γιάννης Παρασκευόπουλος

Κτήμα Σκούρα – Γιώργος Σκούρας

Nestlé Hellas S.A. – S.PELLEGRINO / ACQUA PANNA

Για όσους θελήσουν να ζήσουν την μοναδική αυτή εμπειρία, υπάρχουν ακόμη κάποια εισιτήρια (κόστος συμμετοχής € 50 κατ’ άτομο).

Τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν για την μελέτη πολιτιστικού /εκπαιδευτικού πολυχώρου στο Βοτανικό Κήπο Κεφαλονιάς.