Ο Γιάννης Νικολάου στον Αστραίο (29/7)

Τον Γιάννη Νικολάου, πρώην “Λαθρεπιβάτη” με την παρέα του παρουσιάζει την Παρασκευή 29 Ιουλίου, στις 10.30μ.μ. ο “” (Κάστρο του Αγ. Γεωργίου). 
Τηλ. Κρατήσεων: 2671069152

Ποιος είναι ο Γιάννης Νικολάου

Ο Ιωάννης Κωνσταντίνου Νικολάου γεννήθηκε στον Πειραιά και από πολύ μικρός αγάπησε την κιθάρα πρώτα και την μουσική μέσα από τα τραγούδια αργότερα.
Το 1974 παίρνει μαθήματα κλασσικής κιθάρας και θεωρίας της μουσικής από τον Γιάννη Συνοδινό. Παράλληλα δημιουργεί με τον Αντώνη Μιτζέλο το πρώτο ερασιτεχνικό συγκρότημα.
Το 1980 γνωρίζει τον Σκωτσέζο μουσικό Howe Stewart και παίζουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό Αγγλόφωνα τραγούδια.
Το 1985 γνωρίζει τον Παντελή Θαλασσινό και δημιουργούν το φωνητικό ντουέτο Λαθρεπιβάτες.
Το 1987 κυκλοφορεί ο πρώτος δίσκος «Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε». Με συμμετοχή της Ελένης Δήμου, «Ανησυχώ»και γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία.

Το 1988 εμφανίζονται με τη Χάρις Αλεξίου τον Χάρυ Κλύνν, και τον Διονύση Θεοδόση στον Ζυγό της Πλάκας. Συνεχίζουν την συνεργασία τους με την Χάρις Αλεξίου και την Δήμητρα Γαλάνη με περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.
Την περίοδο 89-90 τραγουδούν στο ΜICHELLE με Σπανό – Χατζηνάσιο – Τόκα.
Το 1990 κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος «Ταξίδι στο όνειρο» με την ομότιτλη επιτυχία και το μοναδικό τραγούδι του Γιάννη Νικολάου «Δεν φταίω εγώ που μεγαλώνω». Περιοδεύουν με την Αναστασία Μουτσάτσου και την Λένα Αλκαίου.
Το 1991 κυκλοφορεί ο τρίτος και τελευταίος δίσκος των Λαθρεπιβατών «Έτσι απλά» με την επιτυχία του Αυγούστου η φωτιά. Συνεργασία με Βασίλη Καζούλλη.
1992-93 Διάλυση των Λαθρεπιβατών.
1994 Πρώτος προσωπικός δίσκος του Γιάννη με τίτλο «Όνειρα Αυθαίρετα». Συμμετοχή με έξι τραγούδια της Λένας Αλκαίου με μεγάλη ανταπόκριση και πολύ καλές κριτικές. Κοινές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές.
1995 δεύτερος προσωπικός δίσκος «Χωρίς πυξίδα» με το διαχρονικό «Του φεγγαριού» και δημιουργία του συγκροτήματος «Ραγισμένες καρδιές» Εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και συναυλίες. Παράλληλα με την προσωπική του δισκογραφία γράφει τραγούδια για την Λένα Αλκαίου (Ίχνος), Κώστα Μάντζιο (Απόψε γίνε), Ελένη Δήμου, Πέτρο Γαϊτάνο, Γιάννη Πουλόπουλο, Καλλιόπη Βέτα και άλλους..
Το 1998 μελοποιεί ποιήματα της Λένας Παππά στο cd «Κακό παιδί» Συμμετέχουν οι Βασίλης Σκουλάς, Καζούλλης, Εκείνος & Εκείνος.
Το 2000 ενορχηστρώνει το cd της Λένας Αλκαίου «Στου Παραδείσου τα μπουζούκια» με παραγωγό τον Μάκη Δελαπόρτα και παίρνει τα εύσημα από τον Γιάννη Σπανό και τον Μίμη Πλέσσα που έχουν τις περισσότερες συνθέσεις. Διασκευάζει Γιώργο Ζαμπέτα, Μάνο Λοϊζο,Σταύρο Ξαρχάκο, Κώστα Καπνίση.
Το 2001 κυκλοφορεί το συνθετικό του cd «Να είσαι εδώ στα δύσκολα» με ερμηνεύτρια την Μαρία Ρουσσέα και περιοδεύουν μαζί σε όλη την Ελλάδα.
Το 2002 εγκαθίσταται στα Χανιά όπου γίνεται διευθυντής στον τοπικό Ρ/Σ TOP F.M και καλλιτεχνικός διευθυντής της μουσικής σκηνής «Εκεί στον Νότο». Παράλληλα γράφει τραγούδια με Κρητικό χρώμα.
2003 κυκλοφορεί το πρώτο greatest hits Λαθρεπιβάτες –18 μεγάλες επιτυχίες.
2004 Γιάννης Νικολάου και η μπάντα του δρόμου (Vinilio Music Productions). Εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και συναυλίες.
2005 Γιάννης Νικολάου, Παντελής Θαλασσινός “Οι άγγελοι του έρωτα” Oι Λαθρεπιβάτες πάλι μαζί στην σκηνή και στην δισκογραφία. Ο Γιάννης γράφει ο Παντελής τραγουδάει και το cd κάνει μεγάλη αίσθηση. Γιάννης Νικολάου – Στο νότο έρωτας φυσά (Σείστρον). Το cd ηχογραφείται από τον ίδιο τον δημιουργό στα Χανιά και γνωρίζει μεγάλη ανταπόκριση στην Κρήτη. Συμμετέχουν Χάρης και Γιώργος Παντερμάκης, Νίκος Ανδρουλάκης, Βιργινία Ντοκάκη. Παράλληλα γράφει κρητικότροπα τραγούδια για τον σπουδαίο Ηρακλειώτη λυράρη Στέφανο Μεσσαριτάκη. Εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και συναυλίες.
2006 Συνεργασία επί σκηνής με τον Βαγγέλη Γερμανό με τίτλο «Κρουαζιέρα στο όνειρο».
2008 Γιάννης Νικολάου «Δεν φταίω εγώ που μεγαλώνω» Τέσσερα νέα τραγούδια και διασκευές των επιτυχιών του από τον ίδιο και τον μόνιμο συνεργάτη του Τάσο Ζαφειρίου. Συμμετέχει ο Παντελής Θαλασσινός και ο Πάνος Κατσιμίχας.
2009 Λαθρεπιβάτες – Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε (Διπλό cd MBI).
2010 Για πρώτη φορά ο Γιάννης Νικολάου συγκεντρώνει τους βασικούς ερμηνευτές των τραγουδιών του αλλά και νέους και κάνει δύο παραστάσεις 18 & 19 Ιανουαρίου στον Ιανό(sold out) η παράσταση μεταδόθηκε από το Ianos radio και το Δεύτερο πρόγραμμα. Συμμετείχαν οι: Παντελής Θαλασσινός, Λένα Αλκαίου, Ελένη Δήμου, Γιάννης Γιοκαρίνης, ΝίκοςΑνδρουλάκης, Κώστας Μάντζιος, Ιωάννης Λάκης, Πένυ Σκάρου, Άντζελα Ορφανού, Άλκης Κόλλιας. Η παράσταση πρόκειται να κυκλοφορήσει σε cd.

Δεν φταίω εγώ που μεγαλώνω