Παρέμβαση του Μιχαλάτου για την πλατεία στα Βλαχάτα

Δημόσια παρέμβαση μέσω δελτίου τύπου έκανε η “Ανεξάρτητη Αγαπημένη ” για το ανολοκλήρωτο έργο της ανάπλασης της πλατείας στα . Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου τα έργα έχουν παγώσει εδώ και μήνες λόγω διακοπής εργασιών της αναδόχου εταιρείας.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:
“Τα Βλαχάτα, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πυκνοκατοικημένα χωριά της Κεφαλονιάς, χρειαζόταν ένα έργο πνοής το οποίο θα βελτίωνε την εικόνα του χωριού και θα ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις των κατοίκων του. Ένα έργο που θα εξυπηρετούσε τις σύγχρονες ανάγκες της εποχής.

Το έργο «Ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας Βλαχάτων» , και κατόπιν ενεργειών του πρώην Βουλευτή και νυν Δημάρχου κ. Αλέξανδρου Παρίση, σχεδιάστηκε και δημοπρατήθηκε από την τελευταία Δημοτική Αρχή του πρώην Δήμου Λειβαθούς με κύριο στόχο την λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της ήδη υπαρχούσης πλατείας με την αναβάθμιση του ανοιχτού χώρου εκδηλώσεων, τη δημιουργία παιδικής χαράς, πλακοστρώσεις, τοποθετήσεις νέων καθιστικών και φωτιστικών σωμάτων, προσθήκη πρασίνου κλπ.

Η χρηματοδότηση του έργου καλυπτόταν από πιστώσεις του Ειδικού Ταμείου Εφαρμογής Ρυθμιστικών & Πολεοδομικών Σχεδίων (ΕΤΕΡΠΣ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Αν και ο ανάδοχος του έργου ξεκίνησε τις εργασίες στις αρχές του 2010 και η 1η εντολή πληρωμής εκταμιεύτηκε, η εκταμίευση της 2ης εντολής πληρωμής καθυστέρησε σημαντικά. Το αποτέλεσμα αυτής της καθυστέρησης ήταν ο ανάδοχος του έργου να δηλώσει διακοπή εργασιών και το χωριό αντί για μια νέα πλατεία να έχει ένα εργοτάξιο με όποια προβλήματα αυτό συνεπάγεται.

Αν και κατανοούμε τις δυσκολίες της εποχής η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, θεωρεί ότι αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη και είναι ευτύχημα ότι δεν έχει σημειωθεί κάποιο ατύχημα μέχρι σήμερα. Το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην χρηματοδότηση του έργου. Το έργο «Ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας Βλαχάτων» πρέπει να ολοκληρωθεί. Η ταλαιπωρία των κατοίκων πρέπει να τελειώσει.”