Νέα μπλεξίματα για τον Κασσιανό

Νέα σοβαρή καταγγελία για τον Δήμαρχο Ιθάκης Γιάννη Κασσιανό προέκυψε από επείγουσα επιστολή που απέστειλε η Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας (Διεύθυνση Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου) στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ιθάκης και κοινοποιήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κεφαλονιάς.

Η καταγγελία
Αιτία της επιστολής είναι καταγγελία που έκανε δικηγόρος του Πρωτοδικείου Πατρών σχετικά με τη συμπεριφορά αλλά και τις πρακτικές του Δημάρχου Ιθάκης και δύο αντιδημάρχων (Ελένη Ραυτοπούλου και Γεράσιμου Βερώνη). Η δικηγόρος κ. Ελένη Ασημακοπούλου κατήγγειλε ότι ο Δήμαρχος απείλησε ότι θα την πετάξει από το παράθυρο, απείλησε επίσης υπάλληλο του Δήμου ότι θα χάσει τη δουλειά της,  ενώ παρακώλυε μαζί με τους Αντιδημάρχους τη σφράγιση καταστήματος που βρίσκεται στο Κιόνι Ιθάκης και λειτουργεί, σύμφωνα με τη καταγγέλουσσα, χωρίς άδεια. Το κατάστημα αυτό, ήταν μάλιστα ιδιοκτησίας της κ. Ασημακοπούλου η οποία το  πούλησε στον σημερινό ιδιοκτήτη.

Η επιστολή
Ελένης Ασημακοπούλου του Παύλου, Δικηγόρου παρ΄ Εφέταις του Πρωτοδικείου Πατρών, Μαιζώνος 146, ενεργώντας για λογαριασμό του Νικολάου Γαλάτη του Φλωριά, κατοίκου Πατρών.

ΠΡΟΣ Τον κ.Εισαγγελέα Κεφαλληνίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ: 1) Αστυνομικό τμήμα Ιθάκης. 2) Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης. 3) Αιρετή Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. 4) Aποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων. 5)

«Είμαι ιδιοκτήτης καταστήματος στο Κιόνι Ιθάκης και επί σειρά ετών μισθώνω το κατάστημά μου ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος με χρήση καφέ- σνακ μπαρ. Εν όψει καινούργιας μίσθωσης, στις 11-3-2011 κατέθεσα στον Δήμο Ιθάκης την από 1476/11-3-2011 αίτησή μου, ζητώντας τους να μου παραχωρήσει ο Δήμος Ιθάκης χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων συνολικού εμβαδού μ.τ 43,5 σύμφωνα με την από Ιουνίου 2010 κάτοψη της Πολιτικού μηχανικού Μαρίας Κουρμπανά.

Επισημαίνω ότι η προβολή του καταστήματός μου είναι μικρή και γι αυτόν τον λόγο τον συγκεκριμένο και προσδιορισμένο χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων συνολικού εμβαδού μ.τ 43,5 σύμφωνα με την από Ιουνίου 2010 κάτοψη της Πολιτικού μηχανικού Μαρίας Κουρμπανά, είχε παραχωρήσει ο Δήμος Ιθάκης στον προηγούμενο μισθωτή μου Γεράσιμο Μωραίτη επί σειρά ετών με τα κριτήρια του υπ. αριθ. Ν 1080/80 και με βάση την προβολή του παρακείμενου καταστήματος, κατοχής σήμερα του Χρήστου Δενδρινού.

Με την υπ.αριθ.1476/11-3-2011 απάντησή της η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ιθάκης μου επεσήμανε τους χώρους ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, οι οποίοι μπορούν να μου παραχωρηθούν (εφόσον η προβολή του καταστήματός μου είναι μικρή και δεν επαρκεί) και σύμφωνα με τον υπ. αριθ. BΝ. 1080/80. Με το 1-5-2011 ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης εκμίσθωσα το κατάστημά μου στον Αχιλλέα Καμπάνα με χρήση καταστήματος καφέ, ο οποίος προέβη στον Δήμο στις νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας του μισθίου καταστήματός του λαμβανομένου υπόψη πρωτίστως την υπ.αριθ.1476/11-3-2011 απάντησή της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Ιθάκης για τον χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων,.

Παρά το γεγονός ότι από τις 11-3-2011 ξεκίνησε η διαδικασία με τον Δήμο Ιθάκης (τμήμα καταστημάτων) και μετά από σειρά αιτήσεων στον Δήμο, στις οποίες τους επισημαίναμε την επιτακτική ανάγκη αποφάσεώς τους προκειμένου να λειτουργήσουμε το κατάστημα κατά την θερινή περίοδο, ο Δήμος μας γνωστοποίησε ότι οι παραπάνω κοινόχρηστοι διεκδικούνται και από το παρακείμενο κατάστημα το οποίο έχει μισθώσει η ομόρρυθμη εταιρία με την επωνυμία «ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΚΗ ΛΟΥΙΖΑ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε».

Κατόπιν αιτήσεώς μας στον Δήμο με την υπ. αριθ. πρωτ. 4470/2-6-2011 απάντησή του ο Δήμος (τμήμα καταστημάτων) μας γνωστοποίησε ότι το κατάστημα της ομόρρυθμης εταιρίας με την επωνυμία «ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΚΗ ΛΟΥΙΖΑ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε» παρά το γεγονός ότι λειτουργούσε πλέον του ενός έτους δεν έχει καταθέσει αίτηση για χορήγηση άδεια λειτουργίας καταστήματος ως εκ τούτου έχει καταθέσει στις 12-5-2010 αίτηση για παραχώρηση χώρου ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων για τον οποίο έχει γνωμοδοτήσει η Τεχνική υπηρεσία.

Εφόσον διαπιστώσαμε με τεράστια έκπληξη ότι το παρακείμενο κατάστημα της ομόρρυθμης εταιρίας με την επωνυμία «ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΚΗ ΛΟΥΙΖΑ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε» με χρήση εστιατόριο, το οποίο σιτίζει μεγάλο αριθμό ατόμων λειτουργεί κατά τρόπο παράνομο, και έχει καταλάβει αυθαίρετα παράνομα και καταχρηστικά ενοικιαζόμενους χώρους του Δήμου, άσχετους από την προβολή του καταστήματός του με την συναίνεση του Δήμου, τους οποίους χώρους δεν πληρώνει, λειτουργεί δε με αυτόν τον τρόπο πλέον του ενός έτους άνευ άδεια λειτουργίας καταστήματος ως πληρεξούσια Δικηγόρος του Νικόλαου Γαλάτη στις 14-6-2011 μετέβην στον Δήμο Ιθάκης και διαπίστωσα τα ακόλουθα:

Η αρμόδια υπάλληλος του Δήμου Ιθάκης κ.Χρυσόστομη Παίζη, η οποία με διαβεβαίωσε ότι πολλές φορές είχε προσπαθήσει για την επίλυση του ως άνω ζητήματος των δύο καταστημάτων εφόσον και για τα δύο καταστήματα υπήρχαν γνωμοδοτήσεις από την Τεχνική υπηρεσία για παραχώρηση χώρου ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, αδυνατούσε να ανεύρει λύση στο θέμα μας εφόσον καλούσε τους αρμοδίους οι οποίοι όμως δεν επικοινωνούσαν μαζί της.

Εν όψει του γεγονότος ότι και τα δύο καταστήματα ζητούμε κοινόχρηστο χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, όμως το παρακείμενο κατάστημα λειτουργεί πλέον του ενός έτους άνευ άδειας, ο μισθωτής του δικού μου καταστήματος Αχιλλέας Καμπάνας περιμένει για να λειτουργήσει την έκδοση άδειας (έχει καταθέσει στον Δήμο όλα τα δικαιολογητικά έγγραφα και περιμένει την παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου από τον Δήμο για να εκδοθεί η άδεια) της ζήτησα να απευθυνθώ στον Δήμαρχο Ιθάκης κ. Ιωάννη Κασσιανό προκειμένου να διαπιστώσω τους λόγους που δεν επιλύεται το θέμα όσον αφορά τον προσδιορισμό του κοινόχρηστου χώρου.

Ο Δήμαρχος Ιθάκης κατόπιν επανειλημμένων οχλήσεών μου αναγκάστηκε να έρθει αναιτιολόγητα εκνευρισμένος στην αρμόδια υπάλληλο κ.Παίζη και πριν προλάβω να του θέσω το θέμα μου δήλωσε κάνοντας ένα πρόχειρο σχεδιάγραμμα ότι «θα πάρεις αυτό το χώρο» προσδιορίζοντάς μου αυθαίρετα ένα χώρο δύο μ. τ από τα 43,5 μ. τ τα οποία του ζητούσα.Έκπληκτη για τον απαράδεκτο τρόπο του και με επιφύλαξη του ζήτησα να συζητήσουμε ήρεμα το ζήτημα αναρωτούμενη στην σκέψη μου για το αν πραγματικά μιλάω με τον Δήμαρχο Ιθάκης.

Εκείνος μου απάντησε ότι δεν έχει να συζητήσει τίποτα μαζί μου, αν θέλει να πάρει ο πελάτης μου τον χώρο που μου υποδεικνύει αλλιώς δεν θα πάρει τίποτα. Διαμαρτυρήθηκα τότε για την συμπεριφορά του απέναντί μου και εκείνος κινήθηκε προς το μέρος μου απειλητικά και με διέταξε να φύγω αλλιώς θα με πετάξει από το παράθυρο. Του υπενθύμισα ότι είμαι Δικηγόρος ότι ενεργώ για λογαριασμό των εντολέων μου και ότι δικαιούμαι εφόσον έκανα την νόμιμη διαδικασία να λάβω εξηγήσεις την παρακώλυση της υποθέσεώς μου.

Παρά το γεγονός ότι η αρμόδια υπάλληλος κ.Παίζη τον παρακαλούσε να συζητήσουμε ήρεμα εκείνος φώναζε σε ανεξέλεγκτη κατάσταση ενώπιον των υπαλλήλου του Δήμου και πολιτών, οι οποίοι εισέρχονταν στον Δήμο ότι θα με πετάξει από την πόρτα, από το παράθυρο ότι θα κάνει αυτός ότι θέλει, ότι ο Δήμαρχος καταργεί την Τεχνική Υπηρεσία που έχει κάνει γνωμοδοτήσεις, και γιατί μου απαντά η αρμόδια υπάλληλος στις αιτήσεις μου. Στη συνέχεια πήρε τηλέφωνο την να τους είπε να έρθουν με συλλάβουν επειδή δεν έφευγα από τον Δήμο.

Η Αστυνομία ήρθε, τους επέδειξα κάρτα του Δ.Σ Πατρών, τους εξήγησα ότι είχα έρθει να ενημερωθώ για υπόθεση εντολέων μου και ανακοινώνοντας ότι η περίπτωση δεν συνιστά λόγο αστυνομικής επέμβασης έφυγε. Κατόπιν τούτων διαπιστώνοντας πλέον ότι απειλούμαι ακόμα και για την σωματική μου ακεραιότητα απευθύνθηκα στον Εισαγγελέα Κεφαλληνίας Κ.Καρύδη και στον Δ.Σ Πατρών.
Τότε ο Δήμαρχος ανάγκασε την αρμόδια υπάλληλο κ.Παίζη να τον ακολουθήσει στην ΤΥ του Δήμου για την υπόθεσή μου και πήγα μαζί τους. Στο κτίριο της ΤΥ με εμπόδισε να εισέλθω πήρε τηλέφωνο τον Διοικητή της Αστυνομίας να με πετάξουν έξω και εκείνος του απάντησε ότι δεν μπορεί να παρέμβει. Κατόπιν τούτων ο Δήμαρχος εφόσον με διαβεβαίωνε συνέχεια ότι αυτός έχει εξουσία και δεν θα με ενημερώσει για τίποτα, ότι οι Δικηγόροι γι αυτόν δεν είναι τίποτα, απαγορεύοντας τούτο και στους υπαλλήλους του Δήμου, μη μπορώντας να κάνει διαφορετικά και προκειμένου να με εκδιώξει ανάγκασε τους υπαλλήλους του Δήμου κ.Χρυσόστομη Παίζη και τον υπάλληλο της Τεχνικής υπηρεσίας κ. Νέμα να μπουν στο αυτοκίνητό του, παρά το γεγονός ότι αυτοί διαμαρτύρονταν και τους φώναζε μπείτε αμέσως μέσα θα πάμε για αυτοψία.

Αντιλαμβανόμενη πλήρως ότι ο Δήμαρχος κ.Ιωάννης Κασσιανός αποκλειστικά και από αποκλειστική του υπαιτιότητα για άγνωστους σε εμένα λόγους παρακώλυε την υπόθεσή μου απευθύνθηκα στο Αστυνομικό τμήμα Ιθάκης όπου διαπίστωσα ότι εκ μέρους της Αστυνομίας είχαν γίνει μηνύσεις σε βάρος του παρακείμενου καταστήματος «ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΚΗ ΛΟΥΙΖΑ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε» για την λειτουργία του άνευ άδεια λειτουργίας, οι οποίες είχαν αποσταλεί στον Δήμο όπως επίσης διαπίστωσα ότι η αρμόδια υπάλληλος του Δήμου κ. Παίζη με την από 10-6-20011 αίτησή της προς την «ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΚΗ ΛΟΥΙΖΑ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε» της υπενθύμιζε ότι λειτουργούσε άνευ άδειας και ότι επίκειται σφράγιση του καταστήματος, την οποία αίτηση όμως αρνούνταν να την υπογράφουν οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι κ.Ελένη Ραυτοπούλου κ. Γεράσιμος Βερώνης.

Ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος κάλεσε τον Δήμαρχο Ιθάκης ο οποίος αναγκάστηκε να έλθει φοβούμενος ότι θα καταθέσω εναντίον του μήνυση και τότε μου πρότεινε να τα βρούμε και να μοιραστούν τον κοινόχρηστο χώρο τα δύο καταστήματα μισό-μισό. Του δήλωσα ότι αρνούμαι να ανεχτώ την παραβίαση του Νόμου και ότι εφόσον λειτουργεί παράνομα ένα εστιατόριο παρακείμενο σε μένα ανύπαρκτο σύμφωνα με τον Νόμο, και έχει καταλάβει παράνομα όλον τον διεκδικούμενο από εμένα κοινόχρηστο χώρο, δεν διεκδικούμε με την παραπάνω εταιρία τον χώρο επί «ίσοις όροις» και σε κάθε περίπτωση επιθυμώ να λύσω το θέμα μου σύμφωνα με τον Νόμο.

Στην συνέχεια η αρμόδια υπάλληλος με κάλεσε στον Δήμο, ήλθα σε επαφή με τους Αντιδημάρχους κ. Ελένη Ραυτοπούλου και κ. Γεράσιμος Βερώνη, συζήτησα με κ.Ελένη Ραυτοπούλου της είπα ότι γνωρίζω ότι έχει πουλήσει το κατάστημά της στην «ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΚΗ ΛΟΥΙΖΑ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε» και ο κ. Γεράσιμος Βερώνη αναγνώρισε ότι έχω δίκιο για την υπόθεσή μου αλλά δεν μπορεί να υπογράψει για την σφράγιση του καταστήματος της «ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΚΗ ΛΟΥΙΖΑ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε» παρά μόνον αν συμφωνήσει ο Δήμαρχος.

Διαμαρτυρήθηκα για μια ακόμη φορά στους Αντιδημάρχους για την άρνησή τους να εκτελέσουν την επικείμενη σφράγιση σύμφωνα με την Νομοθεσία. Την επόμενη μέρα στις 15-6-2011 και εφόσον διαπίστωσα ότι η παρακώλυση της υποθέσεώς μου προέρχεται αποκλειστικά από το Δήμαρχο εφόσον ενώπιο μου παρεμπόδιζε την εξέλιξή της, ζήτησα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να φέρει το θέμα μου στα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, προκειμένου να εκθέσω τις απόψεις μου στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε μια προσπάθειά μου να εγκριθεί ο χώρος ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων που έχουμε προτείνει, διότι η έγκριση του χώρου είναι απαραίτητη προυπόθεση για την έκδοση της άδειάς μου.

Ο Δήμαρχος και στην περίπτωση αυτή από «του βήματος» του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έδωσε καμία σημασία στο ότι το παρακείμενο κατάστημα λειτουργεί παράνομα, στο ότι υπάρχουν μηνύσεις που έχουν κοινοποιηθεί στον Δήμο, για πιο λόγο οι αρμόδιοι αρνούνται την σφράγισή του παρακείμενου καταστήματος και ότι δεν μπορούμε να αντιμετωπιστούμε επί «ίσοις όροις» και απείλησε ότι αν δεν δεχτούμε να μοιραστούμε τον χώρο με το παρακείμενο παράνομο κατάστημα θα ανακαλέσει από μόνος του την απόφαση της παραχώρησης των κοινοχρήστων χώρων και θα αρνηθεί να νοικιάσει τον χώρο σε εμάς συγκεκριμένα.

Επίσης παρά το γεγονός ότι η αρμόδια υπάλληλος κ. Παίζη πήρε τον λόγο και εξέφρασε δημόσια την δυσαρέσκειά της ότι πολλές φορές είχε απευθυνθεί στους Αντιδημάρχους και τον Δήμαρχο για την λύση της υποθέσεως εκείνοι «κώφευαν», ο Δήμαρχος την απειλούσε από του «βήματος», Τόμυ παραιτήσου, θα χάσεις την δουλειά σου, κλίνοντας το μικρόφωνο, προσπαθώντας να την σταματήσει με οποιονδήποτε τρόπο να εκθέσει την κατάσταση.
Για όλους τους παραπάνω λόγους
Παρακαλώ για τις νόμιμες ενέργειές σας, λαμβανομένου υπόψη ότι λειτουργεί στο Κιόνι Ιθάκης χώρος εστίασης της «ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΚΗ ΛΟΥΙΖΑ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε» για τον οποίο δεν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις λειτουργίας και ότι αναφέρω στην Εισαγγελία σας παράβαση των άρθρων 259 του ΠΚ και 261 ΠΚ, όπως αυτά εφαρμόζονται σύμφωνα με το 263α ΠΚ και 36 ΚποινΔ».