Απεργούν τη Δευτέρα τα ταξί στην Κεφαλονιά

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν τελικά τα ταξί και στην Κεφαλονιά. Οι ιδιοκτήτες ταξί αντιδρούν στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος και ζητούν τη θέσπιση πληθυσμιακών κριτηρίων στην έκδοση νέων αδειών, αίτημα που έχει απορρίψει το υπουργείο Υποδομών.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης δεν υπέγραψε το Προεδρικό Διάταγμα που είχε προωθήσει ο προκάτοχός του Δ. Ρέππας και το οποίο έθετε μια σειρά από προϋποθέσεις για το σταδιακό άνοιγμα του κλάδου.
Ο κ. Ραγκούσης έχει δηλώσει ότι ουσιαστικά η απελευθέρωση έχει γίνει από τις 2 Ιουλίου και «έδειξε» εμμέσως προς την πλευρά των Περιφερειών αναφορικά με το ποιος θα καθορίζει τον αριθμό των ταξί που θα κυκλοφορούν σε κάθε περιοχή, ενώ προσέθεσε ότι ειδική μέριμνα θα υπάρξει για ορισμένες απομονωμένες ή με έντονη εποχικότητα περιοχές.

Αντίθετα οι ιδιοκτήτες ζητούν να εφαρμοστεί στην πράξη το Προεδρικό Διάταγμα που είχε ανακοινώσει ο κ. Ρέππας και το οποίο, όπως σημειώνουν, έχει πάρει την έγκριση της Τρόικας, έχει περάσει από την Κυβερνητική Επιτροπή και αποτελεί την βάση για συζήτηση και διαπραγμάτευση του ανοίγματος, αλλά με σαφείς κανόνες και πληθυσμιακά κριτήρια.

Να σημειωθεί ότι οι οδηγοί ταξί έχουν ταχθεί υπέρ του ανοίγματος του επαγγέλματός τους.