Διακόπηκε πάλι το Δημοτικό Συμβούλιο. Πόλεμος ανακοινώσεων.

Για μία ακόμη φορά διακόπηκε το Δημοτικό Συμβούλιο (η συνέλευση είχε διακοπεί πάλι την Τρίτη) λόγω των αντεγκλήσεων της Δημοτικής Αρχής, του προεδρείου και των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης.

Ποιο συγκεκριμένα, τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν αντί για τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου που βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη ο πρόεδρος έδωσε τον λόγο στον Συμπαραστάτη του Δημότη για να αναλύσει τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντά του. Οι Δημοτικές παρατάξεις και ειδικά η “” ζήτησαν το λόγο πράγμα που ο Πρόεδρος αρνήθηκε να τους δώσει. Από εκεί και πέρα τα πνεύματα οξύνθηκαν και η συνεδρίαση οδηγήθηκε σε διάλυση.

Η “” καταγγέλλει:
Η Δημοτική Παράταξη “Νέα Εποχή για την Κεφαλονιά” απέστειλε δελτίο τύπου στο οποίο ζητάει τη βελτίωση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και επιρρίπτει ευθύνες στον Δήμαρχο και την πλειοψηφεία οι οποίοι “επιβάλλουν έναν αυταρχικό κανονισμό ο οποίος θα φιμώνει τις απόψεις των Δημοτικών Συμβούλων”. Ταυτόχρονα σχολιάζουν ότι “το νέο σχέδιο του κανονισμού που έχει μοιρασθεί και στο οποίο περιορίζονται ασφυκτικά τα δικαιώματα και υποβαθμίζεται η δημοκρατική λειτουργία του οργάνου.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση”
Η “Λαϊκή Συσπείρωση” εξέδωσε κι αυτή με τη σειρά της ανακοίνωση και κάλεσε όλα τα ΜΜΕ σε έκτακτη συνέντευξη τύπου το Σάββατο 17/7/2011 και ώρα 13:30 στο Δημοτικό Θέατρο.
Στην ανακοίνωσή της η “Λαική Συσπείρωση” τονίζει:
“Η Λαϊκή Συσπείρωση” καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την φασιστικού τύπου μεθόδευση της Δημοτικής Αρχής , μέσω του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, να διαλύσει το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να φιμώσει  τους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ο αυταρχικός κατήφορος που έχει επιλέξει ο πρόεδρος  του Δ.Σ.. και η Δημοτική Αρχή, τους έφτασε μέχρι το σημείο να αποβάλλουν παράταξη από το Δημοτικό Συμβούλιο (!!!!) , και μάλιστα την Λαϊκή Συσπείρωση επειδή έκανε το «ατόπημα»… να κάνει ερώτηση που έχρηζε απάντησης από την Δημοτική Αρχή [ συγκεκριμένα σε ότι έχει σχέση με τον συνήγορο του επιχειρηματία και δημότη ]. Τεράστιες ευθύνες έχουν επίσης και οι άλλες παρατάξεις οι οποίες κάτω από το βάρος της πολιτικής συνδιαχείρησης  που επιδεικνύουν, όχι μονάχα δεν αντέδρασαν αλλά νομιμοποίησαν με την ένοχη σιωπή τους την αυταρχική συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής.

Το συγκεκριμένο γεγονός δεν δείχνει μόνο τον φόβο της Δημοτικής Αρχής απέναντι στην συστηματική αποκάλυψη της αντιλαϊκής της πολιτικής που γίνεται από τη Λαϊκή Συσπείρωση, αλλά  και τον πανικό που τη διακατέχει από την κατάθεση των λαϊκών της θέσεων που συνεγείρουν το λαό στην κατεύθυνση της αντίστασης και της ανυπακοής.

Το συγκεκριμένο γεγονός επίσης φαίνεται ότι αποτελεί μέρος σχεδίου φίμωσης της λαϊκής φωνής της Λαϊκής. Συσπείρωσης και κατ’ επέκταση του λαϊκού κινήματος και έχει άμεση και αποκλειστική σχέση με την διαμόρφωση των απαραιτήτων ολοκληρωτικών και στεγανών διαδικασιών που επιβάλλει η διαχείριση της πολιτκής του μνημονίου που υλοποιεί και ο . Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι ο προτεινόμενος από την αρχή κανονισμός λειτουργίας του Δ.Σ.  αποτελεί μνημείο φασιστικής έμπνευσης που ξεπερνά τα εσκαμμένα ακόμη και αυτού του εκτρώματος που εισηγείται ο Καλλικράτης και επιβάλλει σιγή νεκροταφείου και απόλυτο έλεγχο σε συμβούλους και παρατάξεις. Σήμερα μάλιστα ζήσαμε την πρεμιέρα εφαρμογής αυτού του κανονισμού που είναι γραμμένος «δια χειρός» των επιχειρηματιών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση  εκτιμά ότι όσο θα οξύνεται η επίθεση του κεφαλαίου απέναντι στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα τόσο θα εντείνεται ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία.

Σημαντικό ρόλο στον εκφοβισμό του λαού και στην προσπάθεια υποταγής  και  χειραγώγησής του έχει αναλάβει να παίξει η Τοπική Διοίκηση (ΝΔ) με την αγαστή συμπαράσταση  της μείζονος αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ), την συμπαράταξη του κ. Μιχαλάτου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν θα αφήσει αναπάντητη αυτή την πρόκληση.
Καλεί τον λαό να αντιδράσει σθεναρά σε αυτές τις μεθοδεύσεις και να βγάλει στέρεα συμπεράσματα για τον ρόλο της Τοπικής Διοίκησης ως μηχανισμού υλοποίησης της πολιτικής που χρεοκοπεί το λαό και τροφοδοτεί το κεφάλαιο με νέα κέρδη. Επαληθεύεται η Λαϊκή Συσπείρωση στην εκτίμηση της ότι καμία Τοπική Διοίκηση δεν μπορεί να διαχειρισθεί την αντιλαϊκή πολιτική χωρίς να επιδείξει τον ανάλογο αυταρχισμό απεμπολώντας ακόμη και τα πιο απλά προσχήματα.
Καλεί το λαό επίσης να επιβάλλει την συζήτηση στο Δ.Σ.  με τους αγώνες του και την δυναμική του παρουσία σε όλα τα θέματα που αφορούν τις λαϊκές ανάγκες και όχι αυτές των επιχειρηματιών .
Να ανατρέψει στην πράξη τους φασιστικούς κανονισμούς που επιδιώκουν την φίμωση του.
Η καλύτερη απάντηση είναι η οργάνωση στα ταξικά συνδικάτα η αλλαγή συσχετισμού δύναμης παντού υπέρ των ταξικών δυνάμεων και η καταδίκη με όλους τους τρόπους της πολιτικής του μνημονίου που υλοποιούν τα κόμματα του κεφαλαίου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Δημοκρατική Συμμαχία, με την συνδρομή των φίλιων δυνάμεων του ευρωπαϊκού τόξου.

Να βάλει πλώρη για την δική του λαϊκή εξουσία, την δική του οικονομία που  θα εξυπηρετεί αποκλειστικά τις δικές του ανάγκες.

Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής
Ανακοίνωση εξέδωσε από την πλευρά της και η Δημοτική Αρχή στην οποία αναφέρει:
“H δημοτική αρχή εκφράζει την απογοήτευσή της για την παρακώλυση της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου από παρατάξεις που έχουν την πολιτική υποχρέωση να συμβάλουν στην λήψη αποφάσεων προς όφελος των δημοτών και της Κεφαλονιάς .

Καλούμε τους πάντες και κυρίως τις δημοτικές παρατάξεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο καθώς αυτή είναι η απαίτηση των δημοτών ανεξάρτητα από κομματική επιλογή και ιδεολογική τοποθέτηση.”