Το σήμα της ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ.

Ο Αεικίνητος κοχλίας της εξέλιξης επιλέχτηκε τελικά ως διακριτικό σήμα για την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κεφαλονιάς. Ο Βίκτωρας Ρουχωτάς διαφώνησε και πρότεινε να γίνει διαγωνισμός από ντόπιους καλλιτέχνες του νησιού και να καταθέσουν τις προτάσεις τους εθελοντικά, χωρίς χρηματική αμοιβή.

Πως συνδέεται ο κοχλίας με την Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.
Κοχλίας & Περιβάλλον: 
Το ελικοειδές σπειροειδές οστακο-κέλυφος χρησιμοποιείται για την προστασία του οργανισμού σε δύσκολες περιόδους ξηρασίας και κρύου ώστε να αντέχει στις εξαιρετικές συνθήκες περιβάλλοντος.
Συμβολίζει την προστασία και την ασφάλεια.
Κοχλίας & Πολιτισμός: 
Το σχήμα του κοχλία κοσμεί πλήθος τοιχογραφιών αγγείων, κοσμημάτων από την αρχαιότητα έως σήμερα. Πρόσφατη αρχαιολογική ανακάλυψη έφερε στο φως κοχλία 300 εκατομμυρίων ετών πάνω σε βράχο. Σε αρχαία συγγράμματα δίνεται αλληγορική σχέση μεταξύ κοχλία και ανθρώπινου εγκεφάλου αφού «η φαιά ουσία» απεικονίζεται και διακλαδίζεται μέσα στον εγκέφαλο με έλικες και αύλακες. Συμβολίζει την πολιτιστική αξία της Κεφαλλονιάς και γεφυρώνει το πολιτιστικό της παρελθόν με το παρόν και μέλλον σε μία αέναη συνέχεια.
Κοχλία &  Αθλητισμός: 
Στην κυκλική περιστροφική κίνηση στηρίζεται η βασική τεχνική πλήθους αθλητικών κινήσεων πολλών αθλημάτων. Το σχήμα του κοχλία παραπέμπει σε δίσκο, σφαίρα, αθλητικό μετάλλιο, μπάλες και στην Ολυμπιακή φλόγα. Συμβολίζει την αέναη αξία του αθλητισμού με τη μορφή της δια βίου άθλησης.
Κοχλίας & Τεχνολογία:
Ο κοχλίας του Αρχιμήδη αποτελεί αρχαία κοσμοϊστορική ανακάλυψη που έδωσε λύση σε προβλήματα ενέργειας. Αντιστρέφοντας την αντλιτική λειτουργία του κοχλία έχουμε έξυπνη υδροστροβιλική μηχανή που ανακτά με φιλοπεριβαλλοντοντικό τρόπο την υδραυλική ενέργεια των υδατοπτώσεων, παράγοντας σημαντικές ποσότητες ηλεκτρισμού. Συμβολίζει για την στον τομέα της έρευνας, τεχνολογίας, δημοτικής συγκοινωνίας, τη δύναμη που πολλαπλασιάζεται και μετατοπίζεται ανοδικά για το κοινό καλό.