Υπέρ Κουρή, κατά Γαλιατσάτου, Ματζουράτου οι βιοπαραγωγοί και κτηνοτρόφοι

Με ανακοίνωσή της η Οργάνωση Βιοπαραγωγών και Αγροκτηνοτρόφων Κεφαλονιάς καυτηριάζει τη στάση  του Θόδωρου Γαλιατσάτου και του Δημήτρη Ματζουράτου για τη στήριξη που παρέχουν στο Δ.Σ. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κεφαλληνίας και Ιθάκης ενώ παράλληλα ευχαριστεί τον Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή “για την σθεναρή και αταλάντευτη στάση του όσο αφορά την προάσπιση των συμφερόντων του ντόπιου αγρότη και κτηνοτρόφου”.
Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα η Ένωση επιτίθεται στην Ένωση και ζητάει “να επιστρέψει άμεσα στους ανθρώπους του μόχθου της Κεφαλονιάς τα χρήματα που εισέπραξε χωρίς να τα δικαιούται όπως και τα στοιχεία των προσωπικών δεδομένων (Ε1, Ε9, φωτοτυπία βιβλιαρίου ΟΓΑ, φωτοτυπία βιβλιαρίου τραπέζης κ.ο.κ.) σε όσους παραγωγούς το έχουν ζητήσει κάτι που μέχρι σήμερα το αρνείται παράνομα και καταχρηστικά”.

Η ανακοίνωση

H Οργάνωση Βιοπαραγωγών και Αγροκτηνοτρόφων Κεφαλονιάς ευχαριστεί τον Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή για την σθεναρή και αταλάντευτη στάση του όσο αφορά την προάσπιση των συμφερόντων του ντόπιου αγρότη και κτηνοτρόφου. Μακάρι όλοι οι πολιτικοί άνδρες της περιοχής μας να στεκόντουσαν με τέτοια αποφασιστικότητα και δυναμισμό δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου και του μεροκάματου.

Αντιθέτως καταδικάζουμε όσες πολιτικές φωνές από το νησί μας δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων (Θόδωρο Γαλιατσάτο, Δημήτρη Μαντζουράτο κ.α.) καθώς με την ακατανόητη στήριξη που παρέχουν στο Δ.Σ. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κεφαλληνίας και Ιθάκης του δίνουν «πολιτικά δεκανίκια» ώστε να συνεχίσει την ίδια προκλητική και πρωτοφανή στάση απέναντι στην ΠΑΣΕΓΕΣ, στον ΟΠΕΚΕΠΕ, στους κεφαλλονίτες παραγωγούς αλλά και στην κοινή λογική.

Καλούμε για τελευταία φορά το Δ.Σ. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών να επιστρέψει άμεσα στους ανθρώπους του μόχθου της Κεφαλονιάς τα χρήματα που εισέπραξε χωρίς να τα δικαιούται όπως και τα στοιχεία των προσωπικών δεδομένων (Ε1, Ε9, φωτοτυπία βιβλιαρίου ΟΓΑ, φωτοτυπία βιβλιαρίου τραπέζης κ.ο.κ.) σε όσους παραγωγούς το έχουν ζητήσει κάτι που μέχρι σήμερα το αρνείται παράνομα και καταχρηστικά.  Η πρωτοφανής συμπεριφορά της Ένωσης δεν θα περάσει όσα «πολιτικά παπαγαλάκια» κι αν εμφανίσει.

ΥΓ. Η οργάνωσή μας αποτελείται από πραγματικούς παραγωγούς (αγρότες και κτηνοτρόφους) γι΄ αυτό και δικαιούται να ομιλεί. Παρακαλούμε τους κυρίους Θόδωρο Γαλιατσάτο και Δημήτρη Μαντζουράτο να μας πούνε ποια είναι η δραστηριότητα π.χ. του κτηνοτροφικού συνεταιρισμού Δελινάτων ή του κηπευτικού συνεταιρισμού Σκάλας και που ακριβώς πωλούνται τα προϊόντα τους. Ως πολιτικοί άνδρες που ξέρουν τα πάντα στο νησί σίγουρα θα γνωρίζουν και αυτό.

Ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Βιοπαραγωγών και Αγροκτηνοτρόφων Κεφαλονιάς