Πορεία διαμαρτυρίας τα ταξί στην Κεφαλονιά

Ένα μεγάλο κομβόι δεκάδων ταξί παρέλασε σήμερα στους δρόμους του Αργοστολίου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απελευθέρωση του επαγγέλματος. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του kefaloniapress.gr  οι ιδιοκτήτες ταξί κατέληξαν στο Δημαρχείο και την πρώην Νομαρχία.

Στο δημαρχείο ζήτησαν από τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση την έκδοση ψηφίσματος από το Δημοτικό συμβούλιο ενώ στη Νομαρχία παρέδωσαν ψήφισμα στον Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή ζητώντας και από το περιφερειακό συμβούλιο την υποστήριξη στον αγώνα τους.
Να σημειώσουμε εδώ ότι νωρίς το πρωί οι ιδιοκτήτες ταξί της Κέρκυρας είχαν ζητήσει στήριξη και από τον Περιφερειάρχη Σπύρο Σπύρου ο οποίος δεν δίστασε να δηλώσει ότι διαφωνεί με το μέτρο και ότι αυτό θα προκαλέσει σοβαρά οικονομικά προβλήματα στον κλάδο.
Δείτε φωτογραφικό ρεπορτάζ από το kefaloniapress.gr από την σημερινή πορεία στην Κεφαλονιά.

Άκαρπη η συνάντηση Ραγκούση – Ιδιοκτητών ταξί
Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η απεργία των ιδιοκτητών ταξί αφού η συνάντηση που είχε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και δικτύων Γιάννης Ραγκούσης με επταμελή αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών ταξί όλης της χώρας απέβη άκαρπη.
Έξω από το υπουργείο προκλήθηκαν εκτεταμένα επεισόδια και η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων αποθώντας ομάδα απεργών που προσπάθησαν να μπουν στο κτήριο.
Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος, ανακοίνωσε ότι η απεργία συνεχίζεται και ότι η μορφή του αγώνα δεν θα ανακοινωθεί τώρα, αλλά θα ενημερώνονται τα σωματεία για τον τρόπο αντίδρασης.