Κατάργηση προσωποκράτησης – Ξεκινά η “Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα”

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, ανακοινώθηκε νέα ρύθμιση που προβλέπει ότι δεν μπορεί να διαταχθεί προσωπική κράτηση για απαίτηση δικαστικών εξόδων που επιδικάστηκαν από πολιτικό δικαστήριο ή για απαίτηση μικρότερη από 30.000 ευρώ,
έστω και αν  η απαίτηση προέρχεται από Τράπεζα.(Μέχρι τώρα επιτρεπόταν η προσωποκράτηση εφόσον η απαίτηση προερχόταν από πιστωτικό τίτλο.)
Επίσης, την επόμενη Παρασκευή, 15 /07/11 ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για την υπαγωγή των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα «Νέα Καινοτομική ». Το πρόγραμμα, (συνολικής δαπάνης 30 εκατ. ευρώ), «ανοίγει δρόμο» σε πολίτες άνω των 18 που επιθυμούν να αναπτύξουν /δημιουργήσουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες μέσω υφιστάμενων ή νεοσύστατων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Θα ενισχυθούν έργα προϋπολογισμού από 30.000 -300.000 ευρώ για τον τομέα της μεταποίησης και από 20.000 -200.000 για τα επενδυτικά σχέδια για τους υπόλοιπους επιλέξιμους κλάδους. Η επιδότηση φτάνει μέχρι και το 60% των επιλέξιμων δαπανών, ενώ η ιδία συμμετοχή οπωσδήποτε το 25%.