“Κυριακή στο Χωριό” από τον Πόρο

Στις 24 και 31 Ιουλίου θα προβληθεί τελικά το πανηγυρικό επεισόδιο της εκπομπής της ΕΤ3 (δες προηγούμενο άρθρο) “Κυριακή στο Χωριό” που γυρίστηκε πριν από λίγες μέρες στον Πόρο. Οι άνθρωποι της εκπομπής εντυπωσιάστηκαν από τη φιλοξενία και την οργάνωση των τοπικών παραγόντων και κυρίως του κόσμου της Κεφαλονιάς.
Περισσότεροι από 1000 άνθρωποι ταξίδεψαν στον Πόρο από όλες τις γωνιές της Ελλάδας και άλλοι τόσοι από τα υπόλοιπα μέρη της Κεφαλονιάς.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της ΕΤ3:


Από την πανέμορφη σας αποχαιρετά για φέτος στις 24 και 31 Ιουλίου η εκπομπή «Κυριακή στο χωριό».
Στο λιμάνι του Πόρου, πλάι στην καταγάλανη θάλασσα, λίγες ώρες πριν το ηλιοβασίλεμα και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, έσμιξαν τα ήθη, τα έθιμα, η μουσική, ο χορός, η αγάπη για κάθε σπιθαμή γης όπου ανασαίνει ο ελληνικός πολιτισμός στη χώρα μας.   Ψηλά από το λόφο όλα έδειχναν μαγικά.
Άνθρωποι που είναι βαθιά συνδεδεμένοι με τις παραδόσεις του τόπου μας, την πνευματική της ζωή, τη λαογραφία και την ιστορία της, υποστήριξαν με την δυναμική παρουσία τους την ανάγκη ο κάθε τόπος ξεχωριστά και όλοι μαζί, να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα που είναι η υποστήριξη, αναβίωση και μετάδοση στις νέες γενιές, κάθε ικμάδας πολιτισμού που ανθεί στον Έβρο, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, αλλά και τη νησιωτική Ελλάδα του Ιονίου και του Αιγαίου Πελάγους. 
Περισσότεροι από χίλιοι διακόσιοι άνθρωποι ταξίδεψαν από κάθε σημείο της πατρίδας μας για να φτάσουν στην Κεφαλονιά και άλλοι τόσοι Κεφαλλονίτες έφτασαν στον Πόρο, από τη Σάμη, το Φισκάρδο, το Αργοστόλι, το Ληξούρι, τη Σκάλα και άλλα χωριά προκειμένου να παραστούν στη μεγάλη γιορτή του πολιτισμού που διοργάνωσε η εκπομπή «Κυριακή στο χωριό» της ΕΤ3.
Η φιλοξενία των κατοίκων αξεπέραστη, η οργάνωση εξαιρετική, ο κόσμος ζεστός και χαρούμενος έδωσε τον καλύτερο εαυτό του προκειμένου να εκπροσωπηθούν επάξια 30 περιοχές της Ελλάδας.
Μακεδονίτες, Ηπειρώτες, Σαρακατσάνοι, Βλάχοι, Πόντιοι, Μικρασιάτες, κ.α, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, τραγούδησαν, συμμετείχαν σε θεατρικά δρώμενα παρουσίασαν τα προϊόντα του τόπου τους.
Η εκπομπή «Κυριακή στο Χωριό» σφράγισε με αυτόν τον τρόπο την παρουσία της έξι χρόνων στο τηλεοπτικό κοινό και έχει κάθε λόγο να ευχαριστεί  μέσα από τα βάθη της καρδιάς των συντελεστών της για την αγάπη του, την αφοσίωση του και την προσδοκία του να υπάρξουν κι άλλες τέτοιες εκπομπές.      
Το δεύτερο μέρος της τελευταίας πανηγυρικής εκπομπής θα μεταδοθεί στις 31Ιουλίου και θα έχει διάρκεια 4 ώρες.