Δύο ανακοινώσεις από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών

Με δύο δελτία τύπου η Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας και Ιθάκης καταγγέλει τον Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή ότι λειτουργεί ως “εκπρόσωπος τύπου της ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ. και παράλληλα σημειώνει ότι παρά τα όσα αναγράφει email που εστάλει στους αγρότες από το προσωπικό του λογαριασμό, οι αιτήσεις για τις επιδοτήσεις που θα κατατεθούν στην ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ. δεν είναι δωρεάν. Επίσης προσθέτει ότι από το ποσό της επιδότησης θα έχει αφαιρεθεί ένα σημαντικό ποσοστό από την τράπεζα ενώ επίσης “όσες δηλώσεις κατατεθούν στην «ξενόφερτη» ιδιωτική  Κοινοπραξία  που φιλοξενεί στο κτήριο της Περιφέρειας είναι ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΕΣ  με βάση τον ΚΑΝ (ΕΟΚ) 73/2009”.

Το κείμενο το ανακοινώσεων
Από την προσωπική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτηρίου Κουρή απεστάλη σήμερα (18.7.11) προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωση  η οποία εμφανίζεται να προέρχεται από τρίτο,  ιδιώτη, την  ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ., χωρίς να υπογράφεται από κανέναν.
Δεν γνωρίζουμε αν ο κ. Αντιπεριφερειάρχης εκτός από οικοδεσπότης της ιδιωτικής Κοινοπραξίας,  στην οποία παραχώρησε δημόσια κτίρια και δημόσιο εξοπλισμό ανέλαβε και εκπρόσωπος τύπου της, μπροστά στην παταγώδη αποτυχία των σχεδιασμών σε βάρος των Κεφαλλήνων και Θιακών αγροτών και κτηνοτρόφων, ωστόσο του εφιστούμε την προσοχή :
1. Δεν έχει καμία αρμοδιότητα να φιλοξενεί αμειβόμενους «ξενόφερτους»  ιδιώτες σε δημόσια κτήρια ούτε να τους παραχωρεί δημόσιο εξοπλισμό. Έτσι προσπαθεί να λύσει την ντόπια  ανεργία ;
2. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να επιχειρεί να εκφοβίζει τους αγρότες – κτηνοτρόφους με ψευδείς ανακοινώσεις. Αντίθετα, κινδυνεύει να κατηγορηθεί και για διασπορά ψευδών ειδήσεων διότι αναφέρει δωρεάν παροχή  υπηρεσιών ενώ η πραγματικότητα είναι : α) Για κάθε αίτηση η  «ξενόφερτη» ιδιωτική Κοινοπραξία θα λάβει από το Κράτος 28 ευρώ και β) Εξαπατά τον αγρότη – κτηνοτρόφο οδηγώντας τον στην υπογραφή ΑΝΕΚΚΛΗΤΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ που σημαίνει απλά ότι η Τράπεζα θα του αφαιρέσει από την επιδότηση σημαντικό ποσό πριν ακόμη πάρει τα χρήματα στα χέρια του.
3. Όσες δηλώσεις κατατεθούν στην «ξενόφερτη» ιδιωτική  Κοινοπραξία  που φιλοξενεί στο κτήριο της Περιφέρειας είναι ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΕΣ  με βάση τον ΚΑΝ (ΕΟΚ) 73/2009 τον οποίο όφειλε  να γνωρίζει.
4. Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κεφαλληνίας & Ιθάκης εν’ όψει των παραπάνω υποχρεώθηκε και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να αποδοθούν και οι ποινικές ευθύνες σε κάθε υπεύθυνο.
Οι ηθικές ευθύνες ήδη έχουν αποδοθεί από τους αγρότες και κτηνοτρόφους μας.
Για  το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ένωσης Αγροτικών  Συνεταιρισμών
Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Ανδρέας   Π.  Καλαφάτης
Πρόεδρος

Η  μικρή μειοψηφία των παραγωγών που επέλεξε να καταθέσει τις φετινές Αιτήσεις για τις Αγροτικές Επιδοτήσεις στην Ε.Α.Σ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ, που βρίσκεται παράνομα εγκαταστημένη στην πρώην Νομαρχία με την ανοχή του «οικοδεσπότη» Αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Κουρή, υποστηρίζοντας έτσι  ΞΕΝΑ  ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ και όχι τα ΤΟΠΙΚΑ απαρνήθηκε, με ή χωρίς την θέλησή της,  τις ολοχρονικές υπηρεσίες που προσφέρει η  Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κεφαλληνίας & Ιθάκης.
Ως εκ τούτου, για οποιαδήποτε παροχή υπηρεσίας (όπως αντίγραφα δηλώσεων και ψηφιοποιήσεων, διορθώσεις  ατομικού ηλεκτρονικού φακέλου, αλλαγές  βοσκοτόπων, συλλογή συμπληρωματικών στοιχείων και εγγράφων όπως  Εκκαθαριστικό, Ε1, Ενοικιαστήρια, Βιολογικά κλπ για το Ο.Σ.Δ.Ε., την Εξισωτική Αποζημίωση, το Άρθρο 68, το Εθνικό Απόθεμα, τον ΕΛΓΑ, το Μητρώο Αγροτών και ενημέρωση για την πορεία καταβολής των πληρωμών τους από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.  κ.α.) θα πρέπει να απευθύνονται στην Ε.Α.Σ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ,  εάν φυσικά έχει την δυνατότητα από το Καταστατικό της να εισβάλει σε άλλο Νομό και να δημιουργήσει εξ’ αρχής όλα τα αρχεία που υπάρχουν ήδη στην Ενωσή μας.
Για  το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ένωσης Αγροτικών  Συνεταιρισμών
Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Ανδρέας   Π.  Καλαφάτης
Πρόεδρος