Παρέμβαση του Συμπαραστάτη του Δημότη

Παρέμβαση έκανε ο Μάκης Αλυσανδράτος, ο για την Κεφαλονιά, σχετικά με τα θέματα που έχουν προκύψει τον τελευταίο καιρό για τον θεσμό και το πρόσωπό του.

Η κόντρα με την αντιπολίτευση, το γραφείο της Πυλάρου και το ασυμβίβαστο
Ο κ. Αλυσανδράτος αναφέρθηκε στην αντιπαράθεση που είχε με μέρος της Αντιπολίτευσης αλλά και στην απόφασή του να εγκατασταθεί προσωρινά σε γραφείο της Δημοτικής Ενότητας Πυλάρου μέχρι να φροντίσει ο Δήμος για την μόνιμη εγκατάστασή του στο Αργοστόλι.
Αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα του ασυμβίβαστου που είχε σχολιάσει η αντιπολίτευση λέγοντας παρότι είναι συνταξιούχος επαιδευτικός δεν μπορεί, βάση του νόμου, να λαμβάνει δύο μισθούς.

Η ανακοίνωση
Όπως με βάση το νόμο έχω υποχρέωση, παραβρέθηκα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (15-07-11) προκειμένου να ενημερώσω το Σώμα για την πορεία του νέου θεσμού, τα καθήκοντά μου και τον χώρο και τρόπο λειτουργίας μου.

Μετά την ολιγόλεπτη τοποθέτησή μου διαπίστωσα διάθεση έντονης αντιπαράθεσης από μέρους της Αντιπολίτευσης του Δ.Σ. Επιθυμώ να επαναλάβω πως ο Συμπαραστάτης δεν είναι ένα Πολιτικό Αξίωμα αλλά μια θεσμική δυνατότητα υπέρ του Δημότη την οποία εκφράζει άτομο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας που εκλέγεται με αυξημένη πλειοψηφία από το Δ.Σ. Άρα είναι ένας θεσμός που πρέπει να μας ενώνει για να διευκολύνουμε την εμπέδωση και ισχυροποίησή του με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου και τελικό αποτέλεσμα την καλύτερη εξυπηρέτηση των Δημοτών. Επομένως εκφράζοντας την ουσία του ρόλου μου δε θα προβώ σε κανενός είδους πολιτικής αντιπαράθεσης κατά την άσκηση των καθηκόντων μου. Βεβαίως δεν αρνούμαι την καλόπιστη κριτική που στοχεύει στη βελτίωση της λειτουργίας μου, κυρίως όμως δέχομαι προτάσεις για καλύτερη αποτελεσματικότητα από οιονδήποτε και πρώτιστα από τους Δημοτικούς Συμβούλους που αποτελούν και το Εκλεκτορικό Σώμα του θεσμού.

Προς την ίδια κατεύθυνση θα ήθελα να παρακαλέσω τους αγαπητούς εκπρόσωπους των Μ.Μ.Ε. να σταθούν αρωγοί στην εμπέδωση, ισχυροποίηση και το κύρος του θεσμού.

Εκτιμώ πως είναι πολύ λογικό να εγκατασταθώ προσωρινά σε γραφείο της Δημοτικής Ενότητας Πυλάρου για να έχω τη Διοικητική υποστήριξη που απαιτείται αφού ακόμα ο Δήμος δεν έχει γραφείο να μου παραχωρήσει στην έδρα του Δήμου που πρέπει να είναι η μόνιμη και τελική εγκατάστασή μου. Έχω την υπόσχεση του κ.Δημάρχου ότι το θέμα σύντομα θα τακτοποιηθεί.

Επίσης θα ήθελα να επαναλάβω ότι μπορεί να είμαι συνταξιούχος εκπαιδευτικός, όμως με βάση το Νόμο δεν δικαιούμαι να παίρνω και τους δύο μισθούς.

Τέλος καλώ κάθε Δημότη της Κεφαλονιάς να μη διστάσει να απευθυνθεί σε μένα για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζει με τις υπηρεσίες του Δήμου και έχει σχέση με κακή ή πλημμελή λειτουργία τους. Να είναι σίγουρος ότι θα βρει στο πρόσωπό μου ένα πραγματικό συμπαραστάτη σε κάθε δίκαιο, λογικό και νόμιμο αίτημά του. Τα γραπτά αιτήματα που απευθύνονται ή κοινοποιούνται σε μένα μπορεί να κατατίθενται ή να αποστέλλονται στη Δημοτική Ενότητα Αργοστολίου (Διοικητική Υπηρεσία, πρώην Δημαρχείο Αργοστολίου, 1ος όροφος), ή και σε οποιαδήποτε άλλη Δημοτική Ενότητα απ’ όπου θα τα παραλαμβάνω με τη φροντίδα των υπαλλήλων. Επίσης, αν κάποιος Δημότης θέλει, μπορεί και προφορικά να μου εκθέσει το αίτημά του για παροχή βοήθειας ή και συμβουλής ακόμη, επικοινωνώντας μαζί μου στο τηλέφωνο της Δημοτικής Ενότητας Πυλάρου (2674360200).

Ο Συμπαραστάτης του
Δημότη και της Επιχείρησης
Μάκης Αλυσανδράτος