Απάντηση Κουρή στην Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας και Ιθάκης

Απαντήσεις στις κατηγορίες της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κεφαλληνίας και Ιθάκης, έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σωτήρης Κουρής.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις του Δ.Σ. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κεφαλληνίας και Ιθάκης, η οποία – προφανώς – θεωρεί ότι με βερμπαλισμούς και πομφόλυγες θα κατορθώσει να κρύψει την αλήθεια», αναφέρει σε δηλώσεις του ο , Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, προσθέτοντας:
«Χαίρομαι ιδιαίτερα που η προσπάθειά μου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα και οι οικονομικές ενισχύσεις των παραγωγών του Νομού μας, με κατέστησε κόκκινο πανί για αυτούς που είναι ήδη δακτυλοδεικτούμενοι στην ΠΑΣΕΓΕΣ και στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Επειδή όμως όταν λέγονται πολλά, κάπου συσκοτίζεται η πραγματικότητα, διευκρινίζω ότι:
«Δεν ευθύνομαι που:
Το Δ.Σ. της Ένωσης αθέτησαν τις υποχρεώσεις τους και ως εκ τούτου υπέστησαν την ποινή να μη θεωρούνται πλέον «πύλη εισόδου» όσον αφορά τις αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης για το έτος 2011.
Με την πρωτοφανή τακτική του το Δ.Σ. έχει στρέψει εναντίον του την ΠΑΣΕΓΕΣ, τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και πλήθος παραγωγών των Νησιών μας.
Ο Γενικός Διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Τσιφόρος έχει ήδη μηνύσει τους Διοικούντες την Ένωση και αναμένεται διοικητικός και οικονομικός έλεγχος από τις αρμόδιες Υπηρεσίες».

Με αίσθημα ευθύνης
Συνεχίζοντας ο κ. Κουρής διευκρινίζει ότι: «Το μόνο που έκανα ήταν, με το αίσθημα ευθύνης που μου επιβάλλει το αξίωμα στο οποίο με όρισε ο λαός των Νησιών μας, να κάνω δεκτή την αίτηση της ΠΑΣΕΓΕΣ να φιλοξενηθεί στα γραφεία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση απώλειας ενισχύσεων και δικαιωμάτων των ανθρώπων του μόχθου της περιοχής μας.
Όσο και να φωνάζουν οι κύριοι της Ένωσης ούτε πτοούμαι ούτε αλλάζω την απόφασή μου να στηρίξω τον Κεφαλλονίτη και Θιακό παραγωγό.
Εύχομαι στο Δ.Σ. της Ένωσης όλα να πάνε καλά τόσο στις δικαστικές εκκρεμότητες, όσο και στους ελέγχους που θα λάβουν χώρα», καταλήγει ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης.