Μυταράς, Φασιανός, Τσόκλης, Γαΐτης και άλλοι σπουδαίοι ζωγράφοι στο Ληξούρι

Από τον Γιάννη Γαϊτη έως τον Κώστα Τσόκλη κι από την ΄Οπυ Ζούνη έως τον Αλέκο Φασιανό, το Δημοσθένη Κοκκινίδη και το Μανώλη Χάρο. Σύγχρονες απόψεις και τάσεις της ελληνικής ζωγραφικής, παρουσιάζονται στην έκθεση με έργα κορυφαίων Ελλήνων ζωγράφων η οποία εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 29 Ιουλίου στη νέα Πινακοθήκη Τέχνης στο της Κεφαλονιάς.
Τα έργα, σημαντικών Ελλήνων ζωγράφων του 20ου αιώνα, προέρχονται από τη συλλογή του Γεράσιμου Στρίντζη και είναι μεγάλων διαστάσεων. Κι επειδή τα περισσότερα είναι εστιασμένα στην καλοκαιρινή διάθεση, ο εύγλωττος τίτλος της έκθεσης είναι: «Με τη γοητεία της απόδρασης».

Συγκεκριμένα η έκθεση περιλαμβάνει έργα μεγάλων διαστάσεων των: Γιάννη Γαϊτη, Κώστα Τσόκλη, Όπυς Ζούνη, Μάριου Πράσινου, Αλέκου Φασιανού, Δημήτρη Μυταρά, Παύλου Σάμιου, Βασίλη Σπεράντζα, Κωστή Γεωργίου, Δημήτρη Γέρου, Μανώλη Χάρου, Δημοσθένη Κοκκινίδη, Κυριάκου Κατζουράκη, Βαγγέλη Ρήνα, Χρήστου Αντωναρόπουλου, Μπενουά Παρέ κ, ά.

«Η τέχνη μπορεί να κάνει τη διαφορά στη ζωή των ανθρώπων. Οφείλουμε να εντάξουμε τον πολιτισμό σε όλες τις δραστηριότητες της ζωής μας. Η τέχνη μπορεί να ελαφρύνει την καθημερινότητα μας, αλλά και να δώσει ουσιαστική διάσταση στις μέρες της ξεγνοιασιάς και των διακοπών μας», σημειώνει ο κ. Στρίντζης. Η Πινακοθήκη Τέχνης φιλοξενείται στο ξενοδοχείο Apollonion Resort & Spa της περιοχής , ενώ η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Αυγούστου

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι: 20:00 – 22:00 καθημερινά.