Παρέμβαση Γαλιατσάτου για την Ε.Α.Σ.

Σε επερώτησή του προς τον Περιφερειάρχη Σπύρο Σπύρου ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θ. Γαλιατσάτος καυτηριάζει την ανάμειξη της περιφέρειας στη συνεχιζόμενη διένεξη μεταξύ ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ και Ε.Α.Σ. Κ.Ι., την παραχώρηση δημοσίων χώρων της Περιφέρειας σε ιδιωτική εταιρεία και ερωτά σχετικά με το ποιος πληρώνει τους λογαριασμούς τηλεφώνου της Π.Ε. Κεφαλονιάς που χρησιμοποιούν οι Ε.Α.Σ Αγρινίου και η ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ.

Το κείμενο της επερώτησης

Στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο της Ιθάκης, παρά το γεγονός ότι ετέθη ως θέμα συζήτησης εκτός ημερήσιας διάταξης, δεν συζητήθηκε τελικά για διαδικαστικούς λόγους Η ΑΝΑΜΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΝΕΞΗ ΕΑΣ Κ-Ι ΚΑΙ .
Για τον λόγο αυτό είμαστε αναγκασμένοι να διατυπώσουμε την θέση μας σχετικά με τα γεγονότα, όπως έχουν εξελιχθεί.
Η παρέμβαση της Περιφέρειας δια του αντιπεριφερειάρχη κρίνεται ως απαράδεκτη, παράτυπη και αντιδεοντολογικη.
– με ποιο δικαίωμα παρεμβαίνει ανάμεσα σε δύο όργανα του συνεταιριστικού κινήματος; Οι διαφορές τους και τα προβλήματα που προκύπτουν λύνονται και πρέπει να λύνονται από τα συμβούλια και τις συνελεύσεις που είναι θεσπισμένα και εκλεγμένα στο συνεταιριστικό κίνημα και συμμετέχουν οι ίδιοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι.
– Με ποιο δικαίωμα και ποια εξουσιοδότηση παραχώρησε δημόσιους χώρους της Περιφέρειας σε ιδιώτες της ΠΑΣΕΓΕΣ, που είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου; Δηλαδή όποιος ιδιώτης επαγγελματίας του ζητήσει γραφεία, θα του παραχωρεί; Δεν είχε την παραμικρή εξουσιοδότηση του ΠΣ για να το πράξει αυτό και είναι έκθετος.
Και ποιος πληρώνει τα τηλέφωνα της Π.Ε Κεφαλονιάς (αριθμοί 2671360500 και 2671360605) που χρησιμοποιούν οι ιδιώτες της ΕΑΣ Αγρινίου και της ΠΑΣΕΓΕΣ;
– Και όχι μόνο αυτό. Αλλά πράττοντας έτσι παραβιάζει κατάφωρα ομόφωνη απόφαση του Π.Σ. πριν από λίγες ημέρες, που καταδίκασε την ανάλογη επέμβαση………..
 της ΕΑΣ Αγρινίου στον χώρο δικαιοδοσίας της ΕΑΣ Κέρκυρας! Και οποία σύμπτωση: όπως διαβάζουμε στον τοπικό τύπο οι εντεταλμένοι της ΠΑΣΕΓΕΣ ανήκουν πάλι στην ΕΑΣ Αγρινίου! Φαίνεται πως για κάποιο λόγο θα είναι οι «εκλεκτοί» του προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ και τους χρησιμοποιεί σαν «πρώτο πιστόλι»
– Μας είπε ο αντιπεριφερειάρχης ότι όλα αυτά τα πράττει για το καλό των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Δεν θα το σχολιάσουμε ,γιατί είναι γνωστές σε όλους οι «φιλοαγροτικές» πολιτικές που χρόνια τώρα προωθεί τόσο ο ίδιος ,όσο και η παράταξη του.
Για την ΑΝ.Α.Σ.Α ο μόνος λόγος που οδήγησε τον αντιπεριφερειάρχη σε μια τέτοια συμπεριφορά είναι η ικανοποίηση εσωπαραταξιακών αιτημάτων και ισορροπιών, γνωστά όλα στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ.
Αλλά η δουλειά του αντιπεριφερειάρχη δεν είναι, δεν πρέπει να είναι αυτή. Οφείλει να συνεργάζεται αρμονικά με τους φορείς του τόπου του, όπως είναι η ΕΑΣ Κ-Ι , και οι όποιες διαφορές να λύνονται με βάση τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας και των αγροτών μας.
Ο αντιπεριφερειάρχης θα έπρεπε, αντί να καλλιεργεί πολεμικό κλίμα, να συνεργάζεται με την ΕΑΣ Κ-Ι για τα σφαγεία , για το τυποποιητήριο λαδιού και όσες άλλες προτάσεις υπάρχουν για την ουσιαστική βελτίωση της θέσης των συμπατριωτών μας αγροτών και κτηνοτρόφων.
Επερωτάσθε κ. περιφερειάρχη, αν συμφωνείτε με τις πρακτικές του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς-Ιθάκης που εκθέτουν ανεπανόρθωτα τόσο τον θεσμό της περιφέρειας όσο και εσάς ως τελικό υπεύθυνο.
Ενημερώστε μας επίσης με βάση ποια απόφαση και ποιου οργάνου της ΠΙΝ διατέθηκαν σε ιδιώτες ο εξοπλισμός, τα γραφεία και τα τηλέφωνα της Π.Ε Κεφαλονιάς;
Δημοσιεύθηκε μια τέτοια απόφαση στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ;
Πού και πώς θα χρεωθούν οι δαπάνες που πραγματοποιούνται επί σειρά εβδομάδων;
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ
Περιφερειακος συμβουλος
Επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.Α
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΥΠ. ΑΡΙΘΜΟ 7 ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΣΠΥΡΟΥ