Ο Καραγκιόζης και η ‘Οδύσσειά’ του.

Το Έργο “Οδύσσεια: Το νησί του Κύκλωπα” παρουσίασε ο στον αύλειο χώρο του . Ο κόσμος ήταν λίγος και ο καλλιτέχνης δεν δίστασε να μιλήσει στο κοινό για τις δυσκολίες της προσπάθειάς του αλλά και να καυτηριάσει την στάση των “αδιάφορων αιρετών” όπως είπε που δεν βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί και κυρίως να διαφημιστεί η παράσταση αυτή.
Αντίθετα ευχαρίστησε θερμά ορισμένους δημοτικούς υπαλλήλους που ήταν οι μόνοι που έκαναν ότι μπορούσαν.
Ο Μελισσηνός, με το ταλέντο του, έστω και μπροστά σε λίγο κόσμο, κατάφερε να κερδίσει τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγαλύτερους σε ηλικία θεατές. Σκόρπισε αβίαστα το γέλιο, πότε ακολουθώντας κατά γράμμα την ιστορία του Οδυσσέα στο νησί του Πολύφημου και πότε αυτοσχεδιάζοντας σε θέματα της καθημερινότητας. Έκανε πολλές φορές πίσω από τον μπερντέ διάλογο με το κοινό ενώ ζήτησε και κέρδισε συχνά τη συμμετοχή των παιδιών αξιοποιώντας την για τις ανάγκες της παράστασης.
Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ το νεαρό της ηλικίας του που δίνει ελπίδα για τη διάσωση του μοναδικού αυτού θεάματος. Να τονίσουμε επίσης το χαμηλό εισιτήριο που φέρνει πιο κοντά τον Καραγκιόζη σε περισσότερο κόσμο και που βοηθάει να διατηρήσει ο συμπαθής ήρωας την επαφή του με τα λαϊκά στρώματα, ειδικά στην περίοδο οικονομικής κρίσης που περνάμε.
Εμείς ελπίζουμε να συνεχιστεί και κυρίως να στηριχτεί αυτή η προσπάθεια γιατί πραγματικά ο Μελισσηνός διαθέτει και πείρα (πατέρας του είναι ο γνωστός καραγκιοζοπαίχτης Ιάσωνας Μελισσηνός*), και άποψη και κυρίως ταλέντο.

*Ο Ιάσων Μελισσηνός είναι μελετητής και παίχτης του ελληνικού και παγκόσμιου Θεάτρου Σκιών-Μαριονέτας, ιδρυτής της Unima-Ελλάς, με εκθέσεις, σεμινάρια και παραστάσεις στην Ελλάδα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών) και Πανεπιστήμια του εξωτερικού (Κέμπριτζ, Λονδίνο, Σεούλ, κλπ).