“Τα Κορίτσια με τα Μαύρα” στο Αργοστόλι και το Ληξούρι

Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου στις 9 μ.μ, στον αύλειο χώρο του και την Τρίτη, την ίδια ώρα στο της Ιακωβάτειου Βιβλιοθήκης παρουσιάζεται η εκρηκτική κωμωδία “Τα Κορίτσια με τα Μαύρα”. Μία παράσταση για τη σύγχρονη Ελλάδα, τη διαφθορά, τη διαπλοκή και την “ευλογημένη απάτη” των Αλέξανδρου Ρήγα – Δημήτρη Αποστόλου,
γραμμένη με το ταλέντο και το δηλητηριώδες, σπαρταριστό χιούμορ των δύο δημιουργών, με ένα θίασο που συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες κωμικές δυνάμεις θηλυκού γένους, περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα.
Ο Θεός έτρεμε ολόκληρος από τα νεύρα του παρακολουθώντας όσα συνέβαιναν στη γυναικεία Μονή της Παναγιάς της Μαυροβουνιώτισσας κάπου στη Βόρεια Ελλάδα και μάλιστα από τις ίδιες της ιέρειες της πίστης του. Αν και 2000 χρόνια τώρα είχε αποφασίσει να μην ξανασχοληθεί με τους ανθρώπους– το αποτυχημένο αυτό πείραμα που προτιμούσε να ξεχνάει– η αλήθεια είναι ότι η σκέψη να ρίξει φωτιά και να τους κάψει όλους, άρχιζε να παίζει σα μεγάλη πιθανότητα στο Θεϊκό μυαλό του.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας
Συγγραφή: Αλέξανδρος Ρήγας- Δημήτρης Αποστόλου
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Πρωταγωνιστούν οι: Χρύσα Ρώπα, Ελένη Καστάνη, Ρένος Χαραλαμπίδης, Σωτήρης Καλυβάτσης, Σοφία Μουτίδου και η Χρυσούλα Διαβάτη.
Μαζί τους οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Γιάννης Αθητάκης, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Λευτέρης Ζαμπετάκης, Λευτέρης Λαμπράκης, Βασιλική Μπισαράκη, Παρθένα Χαροζίδου