Διαλέξεις Παλαιστινιακής τέχνης και έκθεση του Mohammed Musallam

Έργο του Mohammed Musallam
Mohammed Musallam

Το Ιόνιο Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού καλωσορίζει τον Παλαιστίνιο καλλιτέχνη Mohammed Musallam, ο οποίος θα παραθέσει μια σειρά διαλέξεων με θέμα την Παλαιστινιακή Τέχνη, από τις 18 έως και τις 24 Ιουλίου 2011. Ο κύριος Musallam θα εκθέσει το έργο του που θα αποτελείται από πίνακες ζωγραφικής και προβολή video-art.

Σχετικά με τον καλλιτέχνη
Ο Mohammed Musallam γεννήθηκε στην Γάζα το 1974 αφότου η οικογενειά του είχε απομακρυνθεί από την ιστορική Παλαιστίνη ως συνέπεια του πολέμου του 1948. Έχει Bachelor και Master στην ζωγραφική από τα πανεπηστήμια Al Najah και Helwan του Καΐρου αντίστοιχα. Αυτή την περίοδο διαμένει στη Γάζα και εργάζεται ως λέκτορας Ζωγραφικής και Ιστορίας της Παλαιστινιακής Τέχνης στο κολλέγιο καλών τεχνών του πανεπηστημίου Al Aqsa.
Από τα πρώτα του βήματα ως φοιτητής δέχτηκε βαθιές επιρροές από τις διαδικασίες και τις τεχνικές προσέγγισης της αφηρημένης τέχνης.
Η Τέχνη του εστιάζει στην απεικόνιση μιας σειράς ανθρωπιστικών θεμάτων, που υπερβαίνουν τα όποια όρια επιβάλουν επικρατούντα χρονικά θέματα. Θέματα που μπορεί ταυτόχρονα να είναι καταπιεστικά και επίμονα. Την ίδια στιγμή, ο ίδιος επικεντρώνεται στην μεταφορά της έννοιας της διατήρησης της ανθρωπιάς μας, εν μέσω της σκληρότητας του περιβάλλοντός μας ως ένας από τους σημαντικότερους λόγους για την ύπαρξή μας.
Ιστοχώρος καλλιτέχνη
Mohammed Musallam

Ιόνιο Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού
28100, Κεφαλονιά
+30 2671041126, +30 6984300009