Γιορτή Ρομπόλας στα Φραγκάτα (20-21/8)

Η διοργάνωση της πρώτης Γιορτής Ρομπόλας το 1978 από τον Μέρμηγκα, είχε σαν σκοπό την προβολή της τοπικής ποικιλίας σταφυλιού ΡΟΜΠΟΛΑ και ήταν η ευκαιρία για να αναδειχθεί η ιδιαιτερότητα και η αξία της σαν ξεχωριστό τοπικό και πολιτιστικό προϊόν, σε μια περιοχή που δεν γινόταν καμία προβολή των αγροτικών προϊόντων.

Από το 1978 έως και σήμερα η Γιορτή Ρομπόλας διοργανώνεται ανελλιπώς, το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τοπικά εδέσματα (γίδα βραστή, ντόπια φέτα), άφθονο κρασί, να γνωρίσει τους τοπικούς παραδοσιακους χορούς από τα συγκροτήματα του Μέρμηγκα και να διασκεδάσει με γνήσιο Κεφαλλονίτικο γλέντι.
Το 2010 η γιορτή της Ρομπόλας στα , ως μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις τόσο στην Κεφαλλονιά όσο και σε όλη την περιφέρεια των Ιονίων Νήσων, επιλέχτηκε και εντάχθηκε στο πρόγραμμα Γιορτές Ελληνικής Γης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων!

Φέτος η Γιορτή Ρομπόλας στα Φραγκάτα διοργανώνεται στις 20 και 21 Αυγούστου στις 20:30 πάντα από τον Καλλιτεχνικοχορευτικό Σύλλογο Φραγκάτων «Ο »

Κεφαλονίτικα Νέα