Γιορτή στην Άσσο με βαρκαρόλα και γλέντι (24/8)

Μια όμορφη γιορτή ετοιμάζει ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος “Η Άσσος” για τις 24 Αυγούστου (του Κοσμά του Αιτωλού), στο πανέμορφο χωριό της Κεφαλονιάς.

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
Η μέρα θα ξεκινήσει με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία (πρωί), στον Ιερό Ναό της Παναγίας, με ομιλητή τον π. Γεώργιο Μεταλληνό και λαμπρή λιτανεία στην ελιά που κήρυξε ο “Πατροκοσμάς”.

Η βαρκαρόλα
Το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η βαρκαρόλα, στο φωτισμένο από βεγγαλικά και πυρσούς κλειστό αμφιθεατρικό λιμανάκι της Άσσου. Στο καΐκι, που θα είναι στολισμένο από λαμπιόνια, ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης θα διευθύνει τη χορωδία που με τις χαρακτηριστικές Κεφαλονίτικες φωνές θα τραγουδήσει αγαπημένες Επτανησιακές καντάδες.

Το γλέντι
Στη συνέχεια, κάτοικοι της περιοχής θα προϋπαντήσουν τους μουσικούς που θα αποβιβαστούν από το καΐκι, κάνοντας σερενάτα και θα κατευθυνθούν όλοι μαζί προς την πλατεία του χωριού όπου και θα συνεχίσουν εκεί το μεγάλο γλέντι.
Το δεύτερο αυτό μέρος της μουσικής εκδήλωσης περιλαμβάνει Ελληνικά ελαφρολαϊκά και τοπικά μουσικοχορευτικά κομμάτια από την ορχήστρα του Μάκη Γεωργόπουλου.
Στο Φόρο (πλατεία) θα υπάρχουν πλούσια εδέσματα, άφθονο κρασί και πίστα για χορό.