72 εκ. δολάρια θα κοστίσει η επίσκεψη του Πάπα (Video)

Χιλιάδες Ισπανοί κατέβηκαν στους δρόμους της Μαδρίτης για να διαμαρτυρηθούν κατά της επίσκεψης του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’ στη χώρα, χθες το βράδυ της Τετάρτης (17.8). Η αστυνομία, επιτέθηκε με λύσσα σε ειρηνικούς διαδηλωτές με προφανή σκοπό, απλά να διαλύσει τις συγκεντρώσεις!

Για τους διαδηλωτές το υψηλό κόστος της επίσκεψης ($72 εκατ.), αποτελεί, και δικαίως πραγματική πρόκληση για το λαό, σε μια περίοδο που η χώρα αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα και η ανεργία έχει ξεπεράσει το 20%.

Μάλιστα, σε μια περίοδο, όπου το εισιτήριο του μετρό αυξήθηκε κατά 50%, οι προσκυνητές θα έχουν έκπτωση 80% στο εισιτήριο των μετακινήσεών τους!

Σύμφωνα, μάλιστα με ένα 10σέλιδo υπόμνημα το οποίο υπογράφει και ένας ιερέας (!), ονόματι πατήρ Ροντρίγκεθ, επισημαίνεται ότι το κόστος (ασφάλεια, σκουπίδια, σύστημα υγείας κλπ) εκτοξεύεται πάντα όταν ο Πάπας επισκέπτεται μια πόλη.

Από την άλλη, τα επίσημα ΜΜΕ, σε μια χώρα όπου η Καθολική Εκκλησία είναι παντοδύναμη, ισχυρίζονται, πως οι προσκυνητές θα πληρώσουν κάπου € 44 εκατ.

Βέβαια, υπάρχει και μια άλλη πλευρά, πιο σκοτεινή σχετικά με τις τάσεις που υπάρχουν στην ισπανική κοινωνία: πριν από δύο 24ωρα, η Αστυνομία είχε ανακοινώσει τη σύλληψη ενός 24χρονου Μεξικανού φοιτητή οργανικής χημείας, ο οποίος φέρεται να ετοίμαζε επίθεση με χημικά κατά των πολέμιων της επίσκεψης

Πηγή: iskra.gr