Λιβιτσάνης: Με ευθύνη του Κασσιανού η Ιθάκη χάνει τα προνόμια από την απογραφή

Σκληρή κριτική στη στάση του δημάρχου της Ιθάκης Γιάννη Κασσιανού, στο θέμα της απογραφής, άσκησε ο Θανάσης (δημοτικός σύμβουλος Ιθάκης). Σύμφωνα με τον κ. Λιβιτσάνη ο δήμαρχος, παρότι του είχε ζητηθεί να γίνει αυστηρός έλεγχος στην απογραφή ώστε να μην καταγραφούν οι περαστικοί, οι φιλοξενούμενοι και οι μή μόνιμοι κάτοικοι, εκείνος το αρνήθηκε, θεωρώντας κάτι τέτοιο παράνομο. 
Με τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής 2011 η χάνει τα προνόμια των μικρών νησιών με πληθυσμό έως 3100 κατοίκους γιατί στο νησί καταγράφηκαν 3180. Ζητάει την σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την «Κατάθεση ένστασης στην Ελληνική Στατιστική Αρχή για τα αποτελέσματα της απογραφής 2011» με σκοπό την ανατροπή των προσωρινών αποτελεσμάτων πριν αυτά οριστικοποιηθούν και περάσουν στο ΦΕΚ.

Η ανακοίνωση
Προς

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ιθάκης

Σύμφωνα με τα προσωρινά, αλλά επίσημα αποτελέσματα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την απογραφή πληθυσμού της χώρας το 2011, τα στοιχεία για το νησί μας φέρνουν όπως έγκαιρα σας είχαμε προειδοποιήσει μια μεγάλη απώλεια: για 80 κατοίκους διαφορά, χάνει όλα τα προνόμια και τις επιδοτήσεις των μικρών νησιών με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους. (3.180 νέα απογραφή)

Δυστυχώς με τα προσωρινά αυτά στοιχεία, η Ιθάκη χάνει τα προνόμια του μικρού νησιού, αφού «μικρό νησί» θεωρείται αυτό που έχει έως 3.100 κατοίκους.

Σας είχαμε ζητήσει αυστηρό έλεγχο στην απογραφή, ώστε να μην καταγραφούν οι περαστικοί, οι φιλοξενούμενοι και οι μη μόνιμοι κάτοικοι, γεγονός που ο κ. Κασσιανός θεώρησε, αν είναι δυνατόν, «παρανομία» και δεν το δέχτηκε!!

Έτσι η Ιθάκη θα χάσει μια σειρά από προνόμια όπως το αφορολόγητο, τις ειδικές επιχορηγήσεις των μικρών νησιών για τις μεταφορές, ειδικές χρηματοδοτήσεις υποδομών κ.λπ. Οι συνέπειες από την απώλεια πολλών χρημάτων των συμπατριωτών μας ιδιωτών αλλά και μεγάλων πόρων για την ανάπτυξη της Ιθάκης θα είναι πολύ μεγάλες και για όλους αυτούς τους λόγους σας καλώ άμεσα να αναγνωρίσετε το λάθος της Δημοτικής Αρχής και να συνταχθείτε στην προσπάθεια που εμείς συνεχίζουμε να καταβάλουμε αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία για να ανατρέψουμε την καταστροφική ολιγωρία σας.

Σας καλώ άμεσα να συγκαλέσετε Έκτακτο και Κατεπείγον Δημοτικό Συμβούλιο εντός της τρέχουσας εβδομάδας μέχρι την Κυριακή 7 Αυγούστου ώστε με μοναδικό θέμα την «Κατάθεση Ένστασης στην Ελληνική Στατιστική Αρχή για τα αποτελέσματα της Απογραφής 2011 για την Ιθάκη» και με ομόφωνη απόφαση να ανατρέψουμε την διαμορφωμένη κατάσταση πριν τα αποτελέσματα τις απογραφής οριστικοποιηθούν και περάσουν σε ΦΕΚ.

– Θα ακολουθήσουν υπογραφές και από άλλους Δημοτικούς Συμβούλους

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΗΣ

ΙΘΑΚΗ – ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Κεφαλονίτικα Νέα