Γαλιατσάτος: Δεχόμαστε σχεδιασμένη επίθεση λάσπης

Σε θέματα επικαιρότητας για την Κεφαλονιά, την Περιφέρεια  Ιονίων Νήσων και την Ελλάδα, αναφέρθηκε ο επικεφαλής του ΑΝ.Α.Σ.Α και περιφερειακός σύμβουλος , στη χθεσινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο ξενοδοχείο «ΟΛΓΑ».
Ο κ. Γαλιατσάτος αναφέρθηκε στη δραματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και την ευθύνη των δύο κομμάτων εξουσίας, στην ανεργία αλλά και στην «κοινωνική εργασία», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι προωθεί νέες μορφές ομηρίας και εκμετάλλευσης των νέων και των ανέργων.

Μίλησε επίσης για  ανάγκη συσπείρωσης των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων, των επαγγελματιών και εμπόρων ώστε να παλέψουν για τη ριζική αλλαγή της πολιτικής που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, που θα ανακουφίσει τις ασθενέστερες ομάδες του πληθυσμού και θα χαράξει άμεσες και μεσοπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Η Περιφερειακή αυτοδιοίκηση
Για απραξία και ανικανότητα κατηγόρησε την περιφερειακή αρχή ο κ. Γαλιατσάτος. Όπως ανέφερε, οκτώ μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η διοίκηση της ΠΙΝ υπό τον κ. Σπύρου, δεν έχει αντιμετωπίσει ούτε ένα από τα σημαντικά προβλήματα της περιφέρειας.
«Η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ είναι ακόμη στην φάση της… ενημέρωσης.
Ο ΦΠΑ στα Ιόνια κινδυνεύει να αυξηθεί αντί να μειωθεί όπως στο Αιγαίο.
Η συγκοινωνιακή σύνδεση παραμένει στα ίδια χάλια όπως τα προηγούμενα χρόνια.
Η ανεργία αυξάνεται αλματωδώς, οι μικρές γεωγραφικές ενότητες και τα πιο μικρά νησιά περιθωριοποιούνται κι άλλο.
Το περιβάλλον τίθεται σε μεγαλύτερο κίνδυνο (ΧΥΤΑ, αιολικά πάρκα, πυρηνελαιουργεία, ιχθυοκαλλιέργειες, τουριστικές κατοικίες)
Σχολεία, νοσοκομεία συγχωνεύονται η κλείνουν
Τι κάνει η ΠΙΝ για όλα αυτά;
Σχεδόν τίποτα, δεν υπάρχει κανένα σχέδιο.
Για να είμαστε ακριβείς υπάρχει μια δραστηριότητα: οι επιστολές του κ. Σπύρου που τις χρησιμοποιεί σαν φάρμακο «δια πάσα νόσο..»

Και ο κ. Γαλιατσάτος συνέχισε:

«Εκεί όμως που η διοίκηση της ΠΙΝ αποδεικνύεται παραγωγικότατη και πολύ ζωηρή είναι στην συνεχή επίδειξη αυταρχισμού, στην αντιδημοκρατική πρακτική και στην παραβίαση της τυπικής και ουσιαστικής νομιμότητας και της δημοκρατικής δεοντολογίας.
Ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς-Ιθάκης φιλοξενεί εντελώς παράτυπα ,σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, ιδιώτες στα γραφεία της πε Κεφαλονιάς και ο κ. Σπύρου τον καλύπτει.
Ο πρόεδρος του ΠΣ υποκλέπτει εν ψυχρώ απόφαση του Συμβουλίου ,καταπατώντας χωρίς ντροπή τον κανονισμό και τον νόμο, για να ανακαλέσει δυο μέρες αργότερα κάτω από το βάρος της δημόσιας κατακραυγής.
Ο περιφερειάρχης σαν πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τον κανονισμό και ουδέποτε ειδοποιεί τις παρατάξεις που δεν εκπροσωπούνται στην επιτροπή, για την ημερήσια διάταξη. τι θέλει να κρύψει;
Ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς-Ιθάκης αρνείται ετσιθελικά να εφαρμόσει τον νόμο ,αποδίδοντας στην ΑΝ.Α.Σ.Α γραφείο με υποδομή και γραμματειακή στήριξη. τι φοβάται;
Ο περιφερειάρχης συμμετείχε χωρίς καμμία εξουσιοδότηση από το ΠΣ σε μία παρωδία γενικής συνέλευσης της ΕΤΙΝ , διαδικασία από την οποία πέραν των άλλων ενδεχομένως προκύπτουν και ποινικές ευθύνες. Και δεν έχει δικαιολογία ότι δεν γνώριζε, γιατί η παράταξη μας τον ενημέρωσε και δημόσια και ιδιωτικά.
Αν σε όλα αυτά προσθέσει κανείς την προσπάθεια της κυβέρνησης να αφαιρέσει αρμοδιότητες της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, μέσω του υπό ψήφιση νόμου για τα αυθαίρετα, το μήνυμα είναι ότι οι πολίτες των Ιονίων σ αυτή την περίοδο δεν έχουν να περιμένουν θετικές εξελίξεις στα υπάρχοντα προβλήματα.
Η ΑΝ.Α.Σ.Α ζητεί την στήριξη των πολιτών των φορέων και των κινήσεων της περιφέρειας για να αναγκάσουμε την διοίκηση της ΠΙΝ να ασχοληθεί ουσιαστικά ,για να διαμορφώσουμε τους όρους μιας άλλης μελλοντικής πλειοψηφίας που θα έχει για σημαία της το τοπικό και λαϊκό συμφέρον.»


Τέλος, αναφέρθηκε στις δράσεις της παράταξής του:


«Η παράταξη μας προσπάθησε σ αυτό το διάστημα να προβάλλει και να προωθήσει με όλους τους τρόπους τα προβλήματα και να διεκδικήσει την λύση τους.
Ενημερώνουμε τακτικά τους συμπολίτες μας με ανακοινώσεις και συνεντεύξεις για τα θέματα που απασχολούν το ΠΣ.
Έχουμε καταθέσει μέχρι τώρα επτά επερωτήσεις προς την διοίκηση της ΠΙΝ για θέματα της επικαιρότητας.
Έχουμε στηρίξει ενεργά κινητοποιήσεις πολιτών και φορέων και εργαζομένων για τοπικά και γενικότερα προβλήματα.
Προβάλλουμε την ανάγκη της κατάργησης του «Καλλικράτη » και της αντικατάστασης του από ένα δίκαιο αντιπροσωπευτικό και αποκεντρωτικό σύστημα διοίκησης της περιφέρειας με ουσιαστικές αρμοδιότητες και πόρους.
Καταγγέλλουμε την πολιτική αφασία και απραξία της διοίκησης της ΠΙΝ και αντιστεκόμαστε σθεναρά στην παραβίαση των κανόνων της δημοκρατίας και της νομιμότητας .
Αυτός είναι και ο βασικός λόγος για την σχεδιασμένη επίθεση λάσπης που δεχόμαστε τις τελευταίες εβδομάδες.
Η επίθεση γίνεται σε μια προσπάθεια να φιμωθεί η παράταξη και ο επικεφαλής , η τουλάχιστον να μειωθεί η αξιοπιστία των λεγομένων μας , αν μπορέσουν να μας εμπλέξουν στο κάδρο με την έρευνα για την καταχρηστική διαχείριση των οικονομικών της τ. νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.
Η επίθεση ξεκίνησε την επομένη του τελευταίου ΠΣ, μετά την αποτυχία της διοίκησης της ΠΙΝ να λάβει απόφαση κάλυψης του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς-Ιθάκης και μετά τις καταγγελίες μας για την ΕΤΙΝ.
Η επίθεση έχει ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς. Οι ηθικοί αυτουργοί κρύβονται ,αλλά είναι εύκολο να εντοπισθούν από κάθε σκεπτόμενο καλοπροαίρετο πολίτη αυτού του τόπου. Οι φυσικοί αυτουργοί ,που εκτελούν πληρωμένα συμβόλαια λασπώματος υπολήψεων και προσωπικοτήτων, δυστυχώς για αυτούς δεν μπορούν να κρυφτούν και για αυτό θα έχουν τις συνέπειες που πρέπει και που ορίζει ο νόμος και το δίκαιο.
Ας είναι πάντως σίγουροι, ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί, ότι ματαιοπονούν.
Η ΑΝ.Α.Σ.Α θα εξακολουθήσει να πράττει αυτό που υποσχέθηκε στους πολίτες των Ιονίων νησιών, αυτά για τα οποία εξελέγη.»

Κεφαλονίτικα Νέα