Το πρόγραμμα Αλ. Μπαλτατζής συζητήθηκε σε σύσκεψη στην Κεφαλονιά

΄
Οι νέες προτάσεις για μικρά δημόσια έργα προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας συζητήθηκαν από την δημοτική αρχή της Κεφαλονιάς σε σύσκεψη με τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ, Βαγγέλη Διβάρη.
Σκοπός της συνάντησης, η οποία γίνεται στο πλαίσιο σειράς ενημερωτικών επαφών με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης σε όλη τη χώρα, είναι η αναλυτική ενημέρωση του Δήμου Κεφαλονιάς προκειμένου να αξιοποιηθεί η τρέχουσα Πρόσκληση στο πλαίσιο του Άξονα 3 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2007–2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και να υποβληθούν προτάσεις δημοσίων έργων προς χρηματοδότηση.
Ήδη, με επιστολή του Ειδικού Γραμματέα του Διοικητικού Τομέα Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών του ΥΠΑΑΤ, από τις 20/7/11, ενημερώθηκαν οι δικαιούχοι Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού των περιοχών εφαρμογής για την Πρόσκληση υποβολής προτάσεων δημοσίων έργων, τα οποία συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της ελκυστικότητας των αγροτικών περιοχών.
Ο κ. Διβάρης μετά τη συνάντηση, δήλωσε: «η είναι μια περιοχή με πλούσια κληρονομιά και ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, στοιχεία που μπορούν και πρέπει να αξιοποιηθούν ακόμη περισσότερο από τους τοπικούς φορείς με παρεμβάσεις και δημόσια έργα, ώστε να αναδειχθούν οι επιμέρους περιοχές, να τονωθεί η οικονομική ανάπτυξη του νησιού, να στηριχθεί το εισόδημα και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των συντοπιτών μας. Για το λόγο αυτό κάλεσα τη δημοτική αρχή της Κεφαλονιάς να μας υποβάλει νέες καινοτόμες προτάσεις για μικρά δημόσια έργα προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας, διαβεβαιώνοντάς την ότι θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση του υπουργείου μας.»

Πηγή: naro.gr