Συνέχεια στο σήριαλ Σπύρου – Γαλιατσάτου

Συνέχεια στο σήριαλ δηλώσεων των τελευταίων ημερών έδωσε ο απαντώντας στον Περιφερειάρχη Σπύρο Σπύρου. Με ανακοίνωσή του ο κ. Γαλιατσάτος κάνει λόγο για για αυταρχισμό και αντιδημοκρατική πρακτική από τον κ. Σπύρου, καταγγέλλει υποκλοπή απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου από τον πρόεδρο του σώματος, συνειδητή παραποίηση των πρακτικών του Π.Σ. από τον πρόεδρο αλλά και παράτυπη παραχώρηση δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες (ΠΑΣΕΓΕΣ) για κερδοσκοπικούς σκοπούς.

Η ανακοίνωση

«Ο κ. Σπύρου στην απάντηση του προς την παράταξη μας κάνει  απλά τον «Κινέζο».
Δεν επιθυμούμε, προσωρινά , να επανέλθουμε. Κάποιες επισημάνσεις όμως είναι απαραίτητες:
– Σχετικά με το έργο της διοίκησης Σπύρου ,ζητούμε συγνώμη που δεν το είχαμε αντιληφθεί! Οι πολίτες των Ιονίων νήσων είναι ..συγκλονισμένοι από την συνεχή ροή των επιστολών του περιφερειάρχη προς την κυβέρνηση.
– Για την διαχειριστική αυθαιρεσία στην οικονομική υπηρεσία της τ. νομαρχίας Κεφαλονιάς, η ΑΝ.Α.Σ.Α έχει τοποθετηθεί δημοσίως περισσότερο από μία φορές ζητώντας την πλήρη διαλεύκανση και σε ικανό βάθος χρόνου.
– Για τον αυταρχισμό και την αντιδημοκρατική πρακτική της διοίκησης Σπύρου, επειδή προσποιείται ότι δεν γνωρίζει, θα θυμίσουμε εμείς: υποκλοπή απόφασης του ΠΣ από τον πρόεδρο του σώματος  χάριν κομματικού πατριωτισμού της παράταξης του, συνειδητή παραποίηση των πρακτικών του ΠΣ από τον πρόεδρο  σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις αποφάσεων  του ΠΣ, ετσιθελική μη εφαρμογή του κανονισμού της Οικονομικής επιτροπής του ΠΣ, από τον ίδιο τον περιφερειάρχη, για αποστολή της ημερήσιας διάταξης της στις παρατάξεις που δεν εκπροσωπούνται στην σύνθεση της, παράτυπη παραχώρηση δημόσιας περιουσίας επί δυόμισι μήνες, από τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς  και Ιθάκης με την κάλυψη του περιφερειάρχη, για κερδοσκοπία ιδιωτών, συμμετοχή του ίδιου του περιφερειάρχη και εκλογή του ως προέδρου  σε εντελώς παράτυπη διαδικασία γενικής συνέλευσης της ΕΤΙΝ, συνεχής παρελκυστική τακτική να μη συζητούνται και να μη λαμβάνονται αποφάσεις στο ΠΣ σε θέματα που θίγονται τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα (αιολικά, υδατοκαλλιέργειες). Σταματούμε εδώ τον μακρύ κατάλογο της αυθαιρεσίας και του αυταρχισμού, ας είναι όμως σίγουρος ο κ. Σπύρου ότι καταφεύγοντας σε τέτοιες μεθόδους δεν πρόκειται να κρύψει την ένδεια της πολιτικής του παρουσίας .
Αργοστόλι, 23/08/2011                                   
Θεόδωρος Γαλιατσάτος
Περιφερειακός σύμβουλος
Επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.Α»

Κεφαλονίτικα Νέα