Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κεφαλληνίας προειδοποιεί τον Δήμαρχο Ιθάκης

Ύστερα από την αυτοπρόσωπη παράσταση του Δημάρχου Ιθάκης Γιάννη Κασσιανού και του Λιμενάρχη Ιθάκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κεφαλονιάς, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών θέλησε να επαναλάβει τα συμπεράσματα της ομιλίας τους και γραπτώς, αποστέλλοντας επιστολή στον Δήμαρχο «προς άρση πάσης αμφισβητήσεως και παρερμηνείας», όπως αναφέρει.

Στην επιστολή του ο Εισαγγελέας προειδοποιεί, ουσιαστικά, τον Δήμαρχο Ιθάκης ότι τόσο σε θέματα  αδειών λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος  όσο και σε πολεοδομικές ή οικοδομικές παρεμβάσεις, θα πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος και να μην γίνονται οποιεσδήποτε εξαιρέσεις σ’ αυτόν γιατί αλλιώς η Δημοτική Αρχή θα αντιμετωπίσει τις προβλεπόμενες κυρώσεις που κάποιες μάλιστα περιλαμβάνουν και τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Η επιστολή του Εισαγγελέα

«Σε συνέχεια της από 3-8-2011 αυτοπρόσωπης παράστασης του κ. Δημάρχου και του κ. Λιμενάρχη Ιθάκης ενώπιόν μας, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κεφαλληνίας, συνοψίζουμε και εγγράφως τα συμπεράσματα της συνομιλίας μας προς άρση πάσης αμφισβητήσεως και παρερμηνείας:


Το θέμα της επιβολής ή μη διοικητικών κυρώσεων σε βάρος των ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που στερούνται αδείας λειτουργίας υπάγεται στην καθ’ ύλη αρμοδιότητα του Δημάρχου, διέπεται από τις διατάξεις του Νόμου και ασκείται στο χρόνο και υπό τις προϋποθέσεις που εκεί ορίζονται.


Το θέμα των ποινικών ευθυνών που μπορεί να προκύψουν από την παράβαση του καθήκοντος του Δημάρχου για την επιβολή των υπό (1) αναφερομένων διοικητικών κυρώσεων, δεν τίθεται υπό καμία διαπραγμάτευση και δεν εξαρτάται από καμία άλλη προϋπόθεση πλην αυτών που ο ποινικός νόμος ορίζει. Οι ευθύνες θα αναζητηθούν προς πάσα κατεύθυνση ως ο ποινικός νόμος ορίζει, ευθύς όταν θα διαπιστωθεί τέτοια παράβαση.


Το θέμα των βεβαιώσεων, από την πλευρά της Λιμενικής ή Αστυνομικής Αρχής, παραβάσεων σε βαθμό πλημμελήματος ή πταίσματος, αναφορικώς με παράνομες επεμβάσεις στον αιγιαλό ή στη χερσαία ζώνη λιμένος, αλλά και με πολεοδομικές ή υγειονομικές παραβάσεις, κατά το μέτρο της αρμοδιότητός σας, ρυθμίζεται και πάλι από το νόμο και τις εγκυκλίους που διέπουν τις υπηρεσιακές σας ενέργειες. Δεν τίθεται, ομοίως, υπό καμία διαπραγμάτευση και δεν εξαρτάται από κανένα χρονικό ή άλλο περιορισμό ή προϋπόθεση. Οι παραβάσεις βεβαιώνονται ευθύς ως διαπιστώνονται και ακολουθείται η διαδικασία του αυτοφώρου.


Δεν θα δεχθούμε παρερμηνείες των ανωτέρω.


Η παρούσα κοινοποιείται στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Πάτρας προς ενημέρωση.


Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κεφαλληνίας


Ιωάννης Ν. Παΐσιος


Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών»

Κεφαλονίτικα Νέα με πληροφορίες από το blog http://coutsombolaithaca.blogspot.com