Ομπάμα: «Οι ΗΠΑ θα είναι πάντα μια χώρα με αξιολόγηση ΑΑΑ»

Επίθεση στον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s εξαπέλυσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ κατά την διάρκεια διαγγέλματος που πραγματοποίησε τη Δευτέρα με αφορμή την υποβαθμίση του αξιόχρεου των ΗΠΑ.
«Δε χρειαζόμαστε έναν οίκο αξιολόγησης να μας πει τι πρέπει να κάνουμε και ότι έχουμε πρόβλημα που προκάλεσε η διακομματική έριδα το περασμένο διάστημα. Ό,τι κι αν λένε κάποιοι οίκοι αξιολόγησης πάντα οι ΗΠΑ θα είναι μια χώρα με αξιολόγηση ΑΑΑ» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος
Παράλληλα ο Μπάρακ Ομπάμα πρόσθεσε ότι « τα καλά νέα είναι ότι το πρόβλημά μας μπορεί να λυθεί άμεσα, τα οικονομικά μας προβλήματα είναι αντιμετωπίσιμα. Οι ΗΠΑ έχουν τα καλύτερα πανεπιστήμια και τους πιο παραγωγικούς εργαζομένους. Πρόκλησή μας είναι να αντιμετωπίσουμε το έλλειμμα μακροπρόθεσμα, να καταλήξουμε σε συμφωνία για να περικόψουμε τις δαπάνες εσωτερικά».
Στο μεταξύ, οι δηλώσεις Ομπάμα δεν καθησύχασαν τη Γουόλ Στριτ που έκλεισε με σημαντικές απώλειες, ενώ ο οίκος αξιολόγησης S&P προχώρησε στην υποβάθμιση κατά μία μονάδα των ημικρατικών οργανισμών ενυπόθηκων δανείων Fannie Mae και Freddie Mac.

Πηγή: Εφημερίδα «Το Ποντίκι»