Συνάντηση με τους περιφερειάρχες για τους ιδιοκτήτες ταξί

Συνάντηση, στις 11 το πρωί, με τους περιφερειάρχες της χώρας θα έχουν στα γραφεία της ΕΝΠΕ οι ιδιοκτήτες ταξί της Αττικής, όπου και θα τους ζητήσουν να μην προχωρήσουν στην εφαρμογή της εντολής Ραγκούση και να μην εκδώσουν νέες άδειες μέχρι να βρεθεί μια λύση, αλλά και να «παγώσουν» τις όποιες διώξεις.

Προς εκτόνωση η κατάσταση
Το πρωί, εξάλλου, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ 99,5» άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αναστολής των κινητοποιήσεων και επανεκκίνησης τους το Σεπτέμβριο.
Χθες στη γενική τους συνέλευση οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν την παράταση της απεργίας τους έως το Σάββατο, όπου θα συνεδριάσουν και πάλι προκειμένου να αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεών τους, ενώ την ίδια ώρα οι αυτοκινητιστές σε Ρόδο, Κω και Λέσβο ανέστελναν τις κινητοποιήσεις τους.
Οι δικογραφίες
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, τις 100 έχουν φθάσει οι δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί εις βάρος ιδιοκτητών και οδηγών ταξί από τις 18 Ιουλίου.
Στις δικογραφίες εμπλέκονται 7.568 άτομα, ενώ ήδη 36 δικογραφίες στις οποίες εμπλέκονται 5.574 άτομα έχουν υποβληθεί στις κατά τόπους αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.
Επιπλέον, από τις αστυνομικές Αρχές έχουν διαβιβασθεί έγγραφα ενημέρωσης στις γ.γ. περιφέρειας για 6.080 περιπτώσεις προκειμένου να εξεταστεί η επιβολή των προβλεπομένων διοικητικών κυρώσεων.
Πηγή: aftodioikisi.gr