Ταξίδι ελληνικών σκαφών στη «Μεγάλη Ελλάδα»

Στα πλαίσια των Εκδηλώσεων του, για την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυσή του ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Ο.Ι.Α.Θ.) σε συνεργασία με το παράρτημα του στην Κέρκυρα και τον Ναυτικό Όμιλο Κεφαλονιάς –Ιθλακης () οργάνωσαν ταξίδι Ελληνικών σκαφών στην Κάτω Ιταλία. Περιοχή Απουλίας , γνωστή ως «Μεγάλη Ελλάδα».

Το μεσημέρι της Δευτέρας, 15ης Αυγούστου έφθασαν, προερχόμενα από την Καλλίπολι, 16 Ιστιοπλοϊκά σκάφη, τα οποία πρόσδεσαν στον Νέο Λιμενοβραχίονα Αργοστολίου.

Το βράδυ της ιδίας μέρας ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς κ. Α. Παρίσης και ο Ν.Ο.Κ.Ι., παρέθεσαν Δεξίωση Υποδοχής ,στις νέες εγκαταστάσεις του Πολυχώρου «Μύθος», προς τιμήν του κ.Προέδρου του Π.Ο.Ι.Α.Θ. κ.Ι. Μαραγκουδάκη, των κ.κ.Κυβερνητών και Πληρωμάτων των Σκαφών και του Δ.Σ. του Ν.Ο.Κ.Ι.

Την Εορταστική Εκδήλωση, τίμησαν με την Παρουσία τους, ο Δήμαρχος κ.Α.Παρίσης, ο Λιμενάρχης Κεφαλλονιάς, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. κ.Γ.Καλιτσουνάκης, ο Αντιδήμαρχος κ.Ε.Κεκάτος, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δ.Κ. κ.Αγγ.Κωνσταντάκης, ο Πρόεδρος της Κοινωνικής Μέριμνας Δ.Κ. κ.Δ.Κοκκόσης, ο Α/Πρόεδρος του Ν.Ο.Κ.Ι. κ.Αθ.Αυγερινός και τα Μέλη του Δ.Σ. κ.Γ.Σταματελάτος , κ.Γ.Μαρκέτος και κ.Τ.Κοκκόλης.

Χαιρετισμό απέστειλε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ.Εμ.Βαλέτας.

Την Τελετή Απονομής των Επάθλων στους Νικητές έκαναν, ο κ. Δήμαρχος και ο κ.Λιμενάρχης, ενώ Αναμνηστικό Δώρο προσεφέρθη από τον κ.Πρόεδρο του Π.Ο.Ι.Α.Θ. στον Α/Πρόεδρο κ.Αθ.Αυγερινό, ως εκπρόσωπο, για την σημαντική συμβολή του Ν.Ο.Κ.Ι., στην επιτυχή διοργάνωση των Αγώνων.

Τιμητικές Πλακέτες για την συμβολή τους στην διοργάνωση του Magna Grecia 2011, που πρόσφερε ευγενώς ο κ.Πρόεδρος του Π.Ο.Ι.Α.Θ. στον κ.Δήμαρχο, τον κ.Αντιδήμαρχο, τον κ.Λιμενάρχη και τον κ.Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου. Τις εκδηλώσεις της ξεχωριστής εορταστικής βραδιάς, πλαισίωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Βάλσαμος», τα Μέλη του οποίου παρουσίασαν πλούσιο παραδοσιακό χορευτικό πρόγραμμα για τους καλεσμένους.

Την διοργανωτική ιστιοπλοϊκή ευθύνη και την επιμέλεια της απονομής των Επάθλων, είχε ο κ.Γ.Μαρκέτος, ενώ του κοινωνικού σκέλους επιμελήθηκε ο κ.Ε.Κεκάτος, ο οποίος και ευχαριστεί θερμά τους Χορηγούς : Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς , Οινοποιείο Gentilini, ΚΤΕΛ., το café-Baroc και όλους όσους στήριξαν ηθικά και υλικά την σημαντική για το Νησί μας Εκδήλωση.

Κεφαλονίτικα Νέα