Ν.Ε. Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ: Όχι στην παρεμπόδιση της ελεύθερης διακίνησης ιδεών

Κλιμάκιο της ΝΕ Κεφ/νιάς-Ιθάκης του και της ΚΝΕ στα πλαίσια των εξορμήσεων για πλατιά ενημέρωση του λαού των νησιών για τις δύσκολες μέρες που βιώνει εξαιτίας των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ που έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας, βρέθηκε αντιμέτωπο με αστυνομικούς που προσπάθησαν να σταματήσουν την αναγραφή συνθημάτων, απαιτώντας την προσαγωγή τους στο αστυνομικό τμήμα, με απαράδεκτο τρόπο. Η επικεφαλής του κλιμακίου έδωσε αμέσως με πρωτοβουλία της τα δικά της στοιχεία, δήλωσε την πολιτική της ιδιότητα, αποφεύχθηκε η προσαγωγή συντρόφων.
 Την επόμενη μέρα η ΝΕ έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στον Αστυνομικό Δ/ντη Κεφ/νιάς.:
 Α)Για το δικαίωμα που δίνει ακόμα και το ίδιο το Σύνταγμα για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, και συνθήματα να γράφονται και αφίσες να κολλάμε αλλά και προπαγανδιστικό υλικό του κόμματός μας να δίνουμε
 Β)Για το δικαίωμα του κόμματος να ενημερώνει το λαό για τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει η ελληνική οικογένεια εξαιτίας των ασκούμενων πολιτικών, πολιτικές που αντιμετωπίζουν άλλωστε και οι οικογένειες των αστυνομικών.
 Γ)Ανέδειξε τον προσανατολισμό που έχουν με πολιτική ευθύνη των κυβερνήσεων τα σώματα ασφαλείας ενάντια στο λαϊκό κίνημα.
 Δ)Τόνισε τη συμβολή του ΚΚΕ στην ανάδειξη και λύση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν συνολικά και τα σώματα ασφαλείας.
 Ο Αστυνομικός Δ/ντης όπως ελέχθη από τον ίδιο, δέχθηκε «ότι ήταν λάθος της υπηρεσίας να προστρέξουν αστυνομικοί και μάλιστα σε ανώνυμη καταγγελία»
 Εμείς σαν Νομαρχιακή Επιτροπή θα κάνουμε ότι περνάει και δεν περνάει από το χέρι μας για να ξεσηκωθεί ο λαός μας σε μια περίοδο που τα δεινά περισσεύουν.
 Το επόμενο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο της Ν.Ε. όπου θα αναγραφούν πολύ περισσότερα συνθήματα στους τοίχους και θα ενταθεί ακόμα περισσότερο η πολιτική δραστηριότητα του ΚΚΕ και δηλώνουμε, ότι δεσμευόμαστε το επόμενο διάστημα ακόμα πιο αποφασιστικά, θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να ξεσηκωθεί ο λαός .

Κεφαλονίτικα Νέα