Έκθεση του Δημήτρη Βαλλάτου στο Διαπολιτισμικό Κέντρο Ιονίου (1/8-15/8)

Το παρουσιάζει την έκθεση του Δημήτρη Βαλλάτου με τίτλο “ Αφήγηση” στο Άλσος Καραβόμυλου Κεφαλονιάς από την 1η έως τις 15 Αυγούστου 2011.

Ο

Ο Δημήτρης Βαλλάτος γεννήθηκε το 1978 και γεύτηκε τις πρώτες εικόνες και βιώματα στο πατρογονικό του σπίτι στον Καραβόμυλο Κεφαλονιάς.
Η καλλιτεχνική, αλλά συγχρόνως και ορθολογιστική αντίληψή του, τον ώθησε να σπουδάσει συντήρηση αρχαιοτήτων και έργων τέχνης.
Μαθήτευσε από το 1987 έως το1996 στο Πατρινό ζωγράφο Ανδρέα Αγγελόπουλο και από το 2006 έως το 2007 στην ζωγράφο Ματώ Ιωαννίδου.
Τα έργα του είναι δουλεμένα σε χαρτόνι με τέμπερα, μολύβι και σπανιότερα με λάδι. Ωστόσο, τα μικρών –συνήθως- διαστάσεων έργα του Δημήτρη Βαλλάτου, περικλείουν ένα μικρόκοσμο που ζει στη δική του διάσταση και που ενίοτε σε προσκαλεί να την αποκρυπτογραφήσεις.
Ο χρωστήρας του Δ.Β έχει επιδεξιότητα και άνεση στην μικρογραφία, οι λεπτότατες ψιμυθιές του, προβάλουν και τονίζουν το ζητούμενο, ενώ η επιτήδεια χρήση των χρωματικών εναλλαγών δείχνει την άνεση του. Άνεση που μπορείς να την δεις ακόμη και στις εναλλαγές του κιάρο-σκούρο ή και μόνο του σκούρο. Οι ανθρώπινες μορφές – σχεδόν μικρογραφίες – αποδίδουν τον ψυχισμό των εικονιζομένων. Ο εσωτερικός του κόσμος πλούσιος, φιλοσοφημένος, καλλιεργημένος, με απόηχους διαφόρων προβληματισμών σε προσκαλεί να μετέχεις σε αυτή την μυστική συνομιλία.
Δημήτρης Τόκας, για το Διαπολιτισμικό Κέντρο Ιονίου

Εκθεσιακός χώρος Διαπολιτισμικού Κέντρου Ιονίου
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 19:00 – 22:00