ΝΟΑ: Να μην κλείσει το κολυμβητήριο το χειμώνα

Έκκληση προς τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση, για να μην σταματήσει να λειτουργεί το το χειμώνα, απηύθυνε ο Ναυτικός Όμιλος Αργοστολίου με αφορμή τις δηλώσεις του Δημάρχου αλλά και τις φήμες που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό. Ο Δήμαρχος δήλωσε σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ότι τα χρήματα που απαιτούνται στο για πετρέλαιο είναι πολλά και πως κατά πάσα πιθανότητα δεν θα λειτουργήσει το χειμώνα.
Ο ΝΟΑ σημειώνει ότι μέχρι τώρα τα έξοδα κάλυπτε μόνο ο Δήμος Αργοστολίου (ενώ γινόταν χρήση και από άλλους Δήμους της Κεφαλονιάς) ενώ τώρα θα πρέπει να τα καλύπτει ολόκληρος ο . Τονίζει επίσης ότι ο Δήμαρχος θα πρέπει να πιέσει ώστε να προκύψει τυχόν βοήθεια και από το Υπουργείο.

Η ανακοίνωση
«…Υπενθυμίζουμε όμως, ότι όλα αυτά οφείλονται στη λειτουργία του Κολυμβητήριου και όπως ψιθυρίζεται ίσως δε λειτουργήσει τους χειμερινούς μήνες . Αυτό είνοι ό, τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί στα παιδιά του τόπου μας , στα παιδιά της Κεφαλονιάς μας. Δεν είναι δικαιολογία ότι δεν έχουμε πετρέλαιο, διότι τα χρήματα τα οποία ξοδεύονταν για το κολυμβητήριο , τα διέθετε μόνο ο Δήμος Αργοστολίου, ενώ τώρα ονομάζεται Δήμος Κεφαλλονιάς και το Κολυμβητήριο είναι όλης της Κεφαλλονιάς.

Εάν λοιπόν, από τις πρώην Δημοτικές Ενότητες Σάμης – Ελειού Πρόννων – Παλικής – Ερίσου – Πυλαρέων – Αργοστολίου αντλήσουμε (που κατά το παρελθόν δεν συνέβαλαν σε τίποτε , ενώ το έκαναν χρήση) ) το ποσό των είκοσι χιλιάδων (20.000€) από τις θερινές επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, μαζεύονται εκατόν είκοσι χιλιάδες (120.000€) ευρώ. Όταν όλα τα λειτουργικά έξοδα του κολυμβητηρίου για πέντε μήνες είναι εκατόν πενήντα χιλιάδες ευρώ. Τα υπόλοιπα ανατριχιαστικά ποσό που ακούγονται ανήκουν στα λεγόμενα του παρελθόντος. 
Αφήστε μας λοιπόν να το λειτουργήσουμε και να εισακουστούν επιτέλους οι προτάσεις μας οι οποίες αποβλέπουν στη σωστή οικονομική διαχείρηση και καλή λειτουργία του κολυμβητηρίου.
Πιστεύουμε ότι με τη δύναμη και την ισχυρή προσωπικότητηα που διαθέτει ο Δήμαρχός μας αλλά και την αγάπη του για τον τόπο μας , θα υιοθετήσει τις προτάσεις μας και θα δώσει ξανά το χαμόγελο στα παιδιά που κι αυτά με τη σειρά τους μας δίνουνε την αισιοδοξία για το μέλλον. Πάνω απ’ όλα θα πρέπει να σεβαστούμε τον αγώνα της Επιτροπής Υδατοσφαίρισης του Ομίλου μας και τους κ. Κοσμάτο Γ. , κ. Πανταζάτο Ά., κ. Τραυλό Α., για την άνοδο της ομάδας στην Α1 Εθνική Κατηγορία όπου η επιβράβευσή τους θα είναι να λειτουργήσει και να συμπεριληφθεί το κολυμβητήριο μας στα σαλόνια της Α1 εθνικής φιλοξενώντας ομάδες με χρόνια παρουσία στην Α1 και με αθλητές στις Εθνικές Ομάδες. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ποτέ, ότι μία τέτοια μοναδική ευκαιρία για να προβληθεί η Κεφαλονιά μας με έναν άλλο τρόπο κι εμείς να μην το συμμεριζόμαστε, να μην το χρησιμοποιήσουμε ως Δούρειο Ίππο για να μπούμε στα Υπουργεία και να ζητήσουμε οικονομική ενίσχυση για τη λειτουργία του. Είναι υποχρεωμένοι να το πράξουν, διότι στην ουσία τα τελευταία χρόνια δεν έχουν προσφέρει τίποτε για τον αθλητισμό του τόπου μας.
 Αν δεν υπήρχαμε εμείς οι παράγοντες θα ήταν απλός αθλητισμός και τίποτε άλλο.
 ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ»

Κεφαλονίτικα Νέα