Έρχονται τα νέα πακέτα εισφορών που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο

Νέα «ψυχρολουσία» για τους φορολογούμενους καθώς η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αρχίζει την αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων, τα οποία θα περιλαμβάνουν όλες τις έκτακτες εισφορές που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Με σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου, επισπεύδονται οι διαδικασίες για την αποστολή των εν λόγω εκκαθαριστικών, καθώς το οικονομικό επιτελείο «ποντάρει» στην είσπραξη των εισφορών προκειμένου να αντιστρέψει την αρνητική πορεία των εσόδων, να κλείσει τη «μαύρη τρύπα» που ξεπερνά τα 4 δισ. ευρώ και να παρουσιάσει έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό στο τέλος του έτους, ώστε να αποφύγει την «κόκκινη» κάρτα της τρόικας που θα συνοδεύεται από πρόσθετα φορολογικά μέτρα.
Συνολικά από το 2011 έως και το 2015 η κυβέρνηση υπολογίζει ότι θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, την έκτακτη εισφορά στις αντικειμενικές δαπάνες (Ι.Χ. αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής κ.λπ.), αλλά και το τέλος επιτηδεύματος, περισσότερα από 9 δισ. ευρώ.
Συγκεκριμένα περιμένει: Από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1,38 δισ. ευρώ κάθε χρόνο. Από το τέλος επιτηδεύματος περίπου 2 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση και τέλος 150 εκατ. ευρώ για φέτος πό την έκτακτη εισφορά σε Ι.Χ., σκάφη, αεροσκάφη, πισίνες κ.λπ.

Πηγή: Εφημερίδα «Το Ποντίκι»