Διαμαρτύρεται το ΤΕΕ για την αναοριοθέητηση του αρχαιολογικού χώρου του Κάστρου Αγίου Γεωργίου

Επιστολή προς την 20η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων έστειλε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Νομαρχιακή Επιτροπή Κεφαλονιάς και Ιθάκης) σχετικά με την αναοριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου στο .

Το κατηγορεί την 20η Εφορεία ότι προχώρησε σε αναοριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου χωρίς να ενημερώσει το ΤΕΕ αλλά και χωρίς να φαίνεται σε αυτήν ο υπάρχων οικισμός «Κάστρο», οικισμός που με προϋπήρχε του 1923 και με προεδρικό διάταγμα του 2003 χαρακτηρίστηκε ως παραδοσιακός.


Και συνεχίζει το ΤΕΕ: «Η εξαφάνιση του οικισμού ΚΑΣΤΡΟ από το χάρτη αναοριοθέτησης του αρχαιολογικού χώρου,  μας δημιουργεί εύλογες απορίες, όχι μόνο για τη νομιμότητα των ενεργειών σας, αλλά και για τις εκπλήξεις που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον. Γιατί, η παραπάνω διαδικασία, δεν γίνεται με απόλυτη διαφάνεια και ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων φορέων, σύμφωνα με τους κανόνες της χρηστής διοίκησης;Για τις παραπάνω ενέργειές σας, διαμαρτυρόμαστε έντονα και ζητάμε την ορθή επανάληψη, αφού αυτό έχει γίνει και στο παρελθόν, όταν το υπ. αριθμ. ΥΠΠΟ/ΑΡΧ/Β1/931/23132/435/30-1-93 έγγραφο διόρθωσης σφάλματος αντικατέστησε το τοπογραφικό με το οποίο εξαιρείτο ο οικισμός «Κάστρο» από τους όρους προστασίας.
Επίσης, για θέματα που αφορούν το δομημένο και αδόμητο περιβάλλον του τόπου μας, ίσως είναι χρήσιμη η ενημέρωση και η γνωμοδότηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου που αποτελει το θεσμοθετημένο σύμβουλο της Πολιτείας σε τεχνικά θέματα.»


Κεφαλονίτικα Νέα