Συνάντηση Κεκάτου με τους Προέδρους και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων Λειβαθούς

Στα πλαίσια της ανά 6μηνο τακτικής συνάντησης του Αντιδημάρχου Λειβαθούς κυρίου Ευάγγελου Κεκάτου με όλους τους Προέδρους και τα Μέλη των Τοπικών Συμβουλίων της Δημοτικής Ενότητας Λειβαθούς, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011 η « 2η Σύσκεψη » στο Πνευματικό Κέντρο Κουρκουμελάτων του Ιδρύματος Γ.& Μ.Βεργωτή.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση, των Στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Λειβαθούς, για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης Ελλάδος 2007 – 2013 και την αναφορά της πορείας των διαφόρων θεμάτων που αφορούν την κάθε ξεχωριστή Τοπική Κοινότητα αλλά και τη Δημοτική Ενότητα συνολικά.

Πιο αναλυτικά, έγινε ενημέρωση ως προς τον τρόπο καταμερισμού των εργασιών των συνεργείων ο οποίος γίνεται βάσει των παρουσιαζόμενων αναγκών και πάντοτε με την συνεργασία των Προέδρων οι οποίοι συχνά και εποπτεύουν τις εκτελούμενες εργασίες.

Επισημάνθηκε η άριστη συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο κύριο Σπύρο Ματιάτο , με όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες αλλά και οι δυσκολίες που προκαλεί ο μεγάλος φόρτος εργασίας που επιβαρύνει τους πέντε (5) μόνο εργάτες καθαριότητας της Δημοτικής Ενότητας, οι οποίοι βέβαια εκτελούν άψογα τα καθήκοντά τους. Παράλληλα έγινε ενημέρωση για τα έργα που έχουν εκτελεστεί από την ΔΕΥΑ ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ για το 1ο εξάμηνο του 2011 τα οποία είναι:

  • Επέκταση δικτύου ύδρευσης 700 μ με Φ90 ΡΕ στην θέση ΄΄ Μαύρη΄΄ της Τ.Κ. Σβορωνάτων .
  • Επέκταση δικτύου ύδρευσης 200 μ με Φ63 ΡΕ στην θέση ΄΄ Άη Χέλης΄΄ της Τ.Κ. Σβορωνάτων
  • Επέκταση δικτύου ύδρευσης 100 μ με Φ63 ΡΕ στην θέση ΄΄ Δοριζάτα΄΄ της Τ.Κ. Πεσσάδας
  • Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης 700 μ από έως διασταύρωση Σισσίων
  • Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης 400 μ από Αγία Μαρίνα έως Νεκροταφείο της Τ.Κ. Βλαχάτων .
  • Επέκταση δικτύου ύδρευσης 200 μ στη περιοχή ΄΄ Αμμούσα ΄΄της Τ.Κ. Πεσσάδας
  • Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης 100 μ με Φ110 ΡΕ στην θέση ΄΄ Μίνι Μάρκετ Πεπόνιας΄΄ της Τ.Κ. Σβορωνάτων .

Επίσης έγινε ειδική αναφορά στην οριοθέτηση των Πυρόπληκτων Περιοχών, που στο Διαμέρισμα της Λειβαθούς αφορά τις Τοπικές Κοινότητες : Καραβάδου, Πεσσάδας και Σπαρτιών.

Επίσης έγινε ενημέρωση για τον καθαρισμό , την φροντίδα των εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου των : ΚΑΠΗ, Σχολείων, Ιατρείων, Κοιμητηριών, Δημοτικών Κτηρίων και Χώρων Αθλητισμού.

Ειδική μέριμνα υπήρξε στην συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Φορείς της περιοχής για την υποστήριξη, με τις υπάρχουσες υποδομές της Δημοτικής Ενότητας , όλων των Εκδηλώσεων.

Επίσης έγινε ενημέρωση για την πρόοδο των έργων συντήρησης της αγροτικής οδοποιίας, του επαρχιακού δικτύου και την φροντίδα των παραλιών, λιμένων και ακτών της Δημοτικής Ενότητας Λειβαθούς.

Επιπλέον έγινε ενημέρωση στους Προέδρους για την δυνατότητα ένταξης μικρών δημοσίων έργων στην 2η πρόσκληση των Μέτρων 313, 321, 322, 323 του Άξονα 3 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 – 2013.

Την Σύσκεψη τίμησε με την παρουσία του, ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κος Ευάγγελος Διβάρης , τον οποίον ευχαριστούμε ιδιαίτερα, ο οποίος ανεφέρθη στις δυνατότητες που παρέχει το Πρόγραμμα ως προς την ένταξη Δράσεων που αφορούν την βελτίωση της ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και στην διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας.

Συμμετοχή στις Εργασίες της Συνάντησης είχαν : ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κος Μάρκος Κοτσιλίνης, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Νίκος Σκλάβος, ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης κος Νίκος Γκισγκίνης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Σταύρος Γρηγορόπουλος, οι Πρόεδροι: κος Π. Πούλος, κος Ε. Μοσχόπουλος, κος Ι. Κωνσταντάτος, κος. Λ. Γελάρδος, κος Μ. Μαφρέδας, κος. Ι. Μαρτσέλος, κος. Π. Μπελίτσης, κος .Ε. Βαγγελάτος, κος. Ν. Γεωργόπουλος, κος. Απ. Χαραλαμπάτος καθώς και Στελέχη των Τοπικών Συμβουλίων.

Υπηρεσιακοί Παράγοντες οι οποίοι διευκρίνιζαν τα διάφορα θέματα που προέκυπταν κατά την διάρκεια της συζήτησις ήταν : o κος . Αν. Μινέτος (Προϊστάμενος), ο κος .Αγγ. Παπαγγελόπουλος (Γεωπόνος), η κα. Δ. Ζηρίνη (Πολιτικός Μηχανικός), η κα. Αθ. Λάλλη (Υπάλληλος) εκ μέρους της Δημοτικής Ενότητας Λειβαθούς και η κα. Κρ. Μιχαλάτου (Γραμματεία Δημαρχείου) εκ μέρους των Κεντρικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Κεφαλονίτικα Νέα