Τοποθετήθηκε η προτομή του Ομήρου στην Ιθάκη (video)

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 9 Αυγούστου στην ,  από τον Σύλλογο Φιλομήρων Ιθάκης, η τοποθέτηση της προτομής του Ομήρου στην κεντρική πλατεία (Εθνικής Αντίστασης) της Ιθάκης. Η κατασκευή και τοποθέτηση της προτομής έγινε χάρη στη βασική δωρεά του ομογενή Γεράσιμου Κ. Βαλλάτου, ο οποίος ανέθεσε στο γλύπτη Στάθη Αλεξόπουλο την κατασκευή.

Στην εκδήλωση, παρουσία πλήθους Ιθακησίων και επισκεπτών, μίλησε στην αρχή ο πρόεδρος του Συλλόγου Φιλομήρων Σπύρος Αρσένης και στην συνέχεια τα μέλη του Δ.Σ Ν. Αλεξανδρόπουλος, Ι. Μαρμάρης & Σωτήρης Κουβαράς, η πρόεδρος της Ένωσης Απανταχού Ιθακησίων κα Μαρούλη ενώ απηύθυναν  χαιρετισμό: ο Δήμαρχος Ιθάκης κ. Κασσιανός, η Αντιπεριφερειάρχης Μικρών Νησιών κα Σαρδελή, ο επιστήμων Γ. Παξινός, η κα Μερσέ Τρούλεν-Σολά από την Βαρκελώνη και ο εκ Μονάχου κάτοικος Περαχωρίου Θεοδ. Χρόνης απήγγειλε από μνήμης στίχους από την «Οδύσσεια».

Τέλος μίλησε για το έργο του ο γλύπτης κ. Αλεξόπουλος και ο δωρητής Γερ. Βαλλάτος  ο οποίος καταχειροκροτήθηκε μαζί με την σύζυγο του από το κοινό για την σημαντική αυτή δωρεά στον τόπο του.
Τα αποκαλυπτήρια έγιναν από κοινού από τον Δήμαρχο, την Αντιπεριφερειάρχη και των δωρητή. Στη συνέχεια το συγκρότημα «Δημόδοκος» παρουσίασε μια μουσική βραδιά με μεγάλη επιτυχία.