Υπογράφηκε η σύμβαση για τη γέφυρα De Bosset

Μετά από πολύχρονες προσπάθειες αλλά και διαμάχες μεταξύ πολιτικών, εταιρειών, δημοτικών συνδυασμών αλλά και πολιτών φαίνεται ότι η πολύπαθη γέφυρα De Bosset ή γέφυρα Δεβοσέτου ή Πόντες επιτέλους θα αναστηλωθεί και θα αναδειχτεί.

Σήμερα το μεσημέρι, στο Υπουργείο Πολιτισμού, υπογράφηκε η σύμβαση ανάληψης του έργου, προϋπολογισμού 3.1 εκ. ευρώ, από την ανάδοχο εταιρεία «Ιόνιος – Μαρούλης Α.Ε.»

Ο Βουλευτής Κεφαλονιάς απέστειλε Δελτίο Τύπου για την υπογραφή της σύμβασης.

Το δελτίο τύπου

Υπογράφηκε σήμερα 30/08/2011 στο Υπουργείο Πολιτισμού από την ανάδοχο εταιρεία «Ιόνιος – Μαρούλης Α.Ε». το έργο «Αναστήλωσης και Ανάδειξης της γέφυρας Δεβοσέτου» προϋπολογισμού 3,1 εκατ. Ευρώ.


Η ιστορία του πολύπαθου αυτού έργου είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους.


Το έργο εντάχθηκε σε πρόγραμμα και χρηματοδοτήθηκε, μετά από αίτημα του Υπουργείου Πολιτισμού στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας. Συγκεκριμένα μετά την έγκριση της χρηματοδότησης από την πρώην Υπουργό Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Λούκα Κατσέλη, το Υπουργείο Πολιτισμού ανέλαβε να προχωρήσει το έργο.


Οι διάφορες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που παρουσιάστηκαν ξεπεράστηκαν με τις διαρκείς παρεμβάσεις του Βουλευτή Σπύρου Μοσχόπουλου και του Υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου. Μάλιστα, το έργο θα είχε ήδη υπογραφεί από το τέλος του προηγούμενου έτους, όμως καθυστέρησε λόγω ενστάσεων και δικαστικών διαμαχών μεταξύ των……..
 εταιρειών.


Ο Βουλευτής αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει την πρώην Υπουργό Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Λούκα Κατσέλη και τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο για την ουσιαστική τους συμβολή, ώστε το έργο της γέφυρας-σύμβολο της πόλης του Αργοστολίου να πάρει επιτέλους το δρόμο του.


Γραφείο Τύπου

Κεφαλονίτικα Νέα