«Πόλεμος» για το e.coli στην Ευρώπη (video)

Εξαγριωμένοι Γάλλοι αγρότες επιτέθηκαν στα φορτηγά που μετέφεραν φρούτα από την Ισπανία, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης κρίσης στο εμπόριο οπωροκηπευτικών στην Ευρώπη λόγω του βακτηρίου .

Οι Ισπανοί παραγωγοί έχουν προβεί σε σημαντικές μειώσεις των τιμών προκειμένου να καλυφθούν οι τεράστιες απώλειες, πωλώντας πλέον μέχρι και 40 λεπτά το κιλό φθηνότερα από τους γάλλους συναδέλφους τους.

Ανεξάρτητα από τον προβλεπόμενο τόπο παράδοσης των φρούτων και λαχανικών οι γάλλοι αγρότες έχουν καταστρέψει ολόκληρα φορτία τις τελευταίες ώρες. Βέβαια, δεν είναι μόνο οι γάλλοι αγρότες που υποφέρουν. Και οι Ισπανοί οδηγοί φορτηγών είναι έξω φρενών.

Ο Manuel, ένας Ισπανός οδηγός φορτηγού, δήλωσε: «Είναι σφάλμα των ισπανών παραγωγών. Εμείς οι οδηγοί φορτηγών δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό. Γιατί δεν πάνε στην Ισπανία και καίνε τα οπωροφόρα δέντρα; Λένε ότι είναι παράνομο να οδηγούμε γύρω από τη με αυτά τα φορτία. Ε τότε και εμείς δεν θα ξαναρθούμε. “

Από την άλλη μεριά ο Claude Rossigno, πρόεδρος της τοπικής ένωσης αγροτών, FDSEA 13, είπε: «Πρέπει να κατανοήσουμε την οργή ​​αυτών των νέων ανδρών που δεν ξέρουν τι να κάνουν αφού το κόστος είναι τεράστιο και δεν ξέρουν πώς θα ξεπεράσουν αυτή την κρίση. Έχουν οικογένειες να θρέψουν. Και το ίδιο συμβαίνει με ένα ολόκληρο κομμάτι της κοινωνίας που απειλείται με εξαφάνιση.”

Η Ισπανία πρόκειται να λάβει το μεγαλύτερο μέρος των αποζημιώσεων που ανέρχονται στα 226 εκατομμύρια ευρώ, αλλά η ισπανική κυβέρνηση υποστηρίζει πως το ποσό αυτό δεν φτάνει καν για την κάλυψη της ζημιάς που έχει ήδη προκληθεί.

Video

Κεφαλονίτικα Νέα με  κείμενο από την  ΠΑΣΕΓΕΣ