Νέες τεχνολογίες για τα ταξίδια στο διάστημα από τη NASA

Η ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή της να πραγματοποιήσει τρεις αποστολές με σκοπό τη δοκιμή και επίδειξη τριών νέων τεχνολογιών που θα ανοίξουν νέους δρόμους στην εξερεύνηση του διαστήματος.
Στις αποστολές αυτές θα δοκιμαστούν ένα νέο οπτικό σύστημα επικοινωνιών, ένα ατομικό ρολόι και ένα σύστημα διαστημικού ιστίου.

Με ταχύτητες δεδομένων έως και 100 φορές μεγαλύτερες απ’ ότι τα σημερινά συστήματα επικοινωνίας, το οπτικό σύστημα θα δώσει τη δυνατότητα αποστολής και λήψης ενός τεράστιου όγκου δεδομένου σε αποστολές που γίνονται στα βάθη του διαστήματος.

Το ατομικό ρολόι είναι 10 φορές πιο ακριβές απ’ ότι τα σημερινά συστήματα και θα επιτρέψει την ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια πλοήγησης των διαστημοπλοίων με σκοπό την εξερεύνηση του διαστήματος μέσω ακόμη πιο αυτόνομων σκαφών.

Τέλος, το νέο ηλιακό ιστίο, με πλάτος 38 μέτρων ανά πλευρά, είναι 7 φορές μεγαλύτερο από οτιδήποτε έχει πετάξει μέχρι σήμερα στο διάστημα, 4 φορές μεγαλύτερο από αυτό που μπορεί να δοκιμαστεί σε επίγειες εγκαταστάσεις δίνοντας τη δυνατότητα για νέα είδη διαστημικών αποστολών, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που σχετίζονται με την ηλιακή δραστηριότητα, την απομάκρυνση διαστημικών «σκουπιδιών» αλλά και την εξερεύνηση του διαστήματος με ακόμη μικρότερη ανάγκη ώθησης με καύσιμα. 

Κεφαλονίτικα Νέα

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0