Η Νέα Υόρκη περιμένει τον τυφώνα «Ειρήνη» το απόγευμα (video – χάρτης)

Σε συναγερμό έχουν τεθεί επτά πολιτείες των λόγω του τυφώνα «Ειρήνη» που αναμένεται να πλήξει τη χώρα σήμερα μετά το μεσημέρι.

Ο Πρόεδρος προειδοποίησε ότι ο τυφώνας ίσως αποδειχθεί ιστορικός, υπονοώντας τις τεράστιες συνέπειες που μπορεί να έχει στη ζωή εκατομμυρίων πολιτών. Οι αρχές διέταξαν ήδη την εκκένωση πολλών περιοχών, διαταγή που επηρεάζει περισσότερους από 200.000 κατοίκους.

Οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει ότι το ύψος των κυμάτων μπορεί να φτάσει τα 2.5 μέτρα και οι άνεμοι τα 150 χλμ/ώρα. Φοβούνται ότι μεγάλο μέρος του Μανχάταν θα καλυφθεί από νερό ενώ τα κύματα μπορούν να φτάσουν μέχρι και το σημείο 0 (Ground Zero), το σημείο δηλαδή που έστεκαν οι δίδυμοι πύργοι.

Κλείνουν τα αεροδρόμια
Χθες οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης πρόκειται να κλείσουν από το μεσημέρι (19:00 ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου και δεν θα υποδέχονται αφίξεις.

Χωρίς ρεύμα και επικοινωνίες εκατομμύρια Αμερικανοί
Ο τυφώνας δε θεωρείται φονικός, όμως πιθανότατα θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη ζωή εκατομμυρίων Αμερικανών λόγω των διακοπών ρεύματος και επικοινωνιών (internet, τηλεφωνικές συνδέσεις κ.α.) αλλά και της δυσκολίες στις μεταφορές που θα έχουν ως συνέπεια τη δυσκολία στην αποκατάσταση των ζημιών

Δείτε σε χάρτη την πορεία του τυφώνα σε πραγματικό χρόνο

Κεφαλονίτικα Νέα