Ο τυφώνας Αϊρίν στη Νέα Υόρκη (video)

Αφήνοντας μέχρι στιγμής έντεκα νεκρούς στο πέρασμά του ο τυφώνας Αϊρίν, χτύπησε σήμερα και τη Νέα Υόρκη μετατρέποντας την οικονομική πρωτεύουσα και πιο πυκνοκατοικημένη πόλη των ΗΠΑ, σε κλειστή πόλη.

Τα τεράστια προβλήματα στα μέσα μαζικής συγκοινωνίας σε συνδυασμό με τις μαζικές διακοπές ρεύματος έχουν παραλύσει τις περιοχές από τις οποίες πέρασε ο τυφώνας σε όλη την ανατολική ακτογραμμή των Το ίδιο και στην Νέα Υόρκη.

Πολυσύχναστοι δρόμοι της Νέας Υόρκης ερήμωσαν και οι αρχές διέταξαν δεκάδες χιλιάδες κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους ενώ έκλεισαν και οι υπόγειες διαβάσεις, τα αεροδρόμια και σταμάτησαν οι συγκοινωνίες.

Η Times Square, το σταυροδρόμι του κόσμου κατά πολλούς, ήταν έρημο, ενώ ήταν φυσικά σχεδόν αδύνατο, να βρεις κατάστημα ανοικτό.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ κάλεσε τους κατοίκους να μείνουν οπωσδήποτε στα σπίτια τους, καθώς ο κυκλώνας Αϊρίν σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του.

«Μην βγαίνετε στους δρόμους, μείνετε στα σπίτια σας ή στα κέντρα υποδοχής», τόνισε ο Μπλούμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι είναι πολύ αργά να φύγουν όσοι δεν υπάκουσαν στις εντολές εκκένωσης που εκδόθηκαν για περιοχές που κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν.

1.5 εκατομμύριο πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Ο κυκλώνας Αϊρίν, πάντως,  αποδυναμώθηκε την Κυριακή καθώς έφτασε στη Νέα Υόρκη και υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (NHC).
Μετά το πέρας του με την ισχύ κυκλώνα από τμήμα της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ, η ταχύτητα των ανέμων του Αϊρίν μειώθηκε στα 100 χιλιόμετρα/ώρα από τις 16:00 ώρα Ελλάδος, προσέθεσε το NHC.

Κεφαλονίτικα Νέα