Ανακατέλαβαν την Πουέρτα ντελ Σολ οι «Αγανακτισμένοι» της Ισπανίας (video)

Ανακατέλαβαν την Πουέρτα ντελ Σολ oι «» της Ισπανίας, μετά τις σφοδρές συγκρούσεις της Παρασκευής μεταξύ των «Αγανακτισμένων» και της αστυνομίας στη Μαδρίτη.

Περίπου 5.000 άνθρωποι βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία της Μαδρίτης σήμερα το πρωί, ενώ λίγη ώρα αργότερα έφυγαν ειρηνικά, προκειμένου να καθαριστεί η πλατεία.

Την Πέμπτη (4/8), τουλάχιστον 20 άτομα τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας και Αγανακτισμένων στη Μαδρίτη. Πάνω από 200 αστυνομικοί είχαν παραταχθεί στην πλατεία Πουέρτα δελ Σολ, προκειμένου να εμποδίσουν μία νέα συγκέντρωση των διαδηλωτών, οι οποίοι πραγματοποιούσαν πορεία στους δρόμους της πόλης. Σύμφωνα με μαρτυρίες, που επικαλείται το BBC, οι αστυνομικοί επιτέθηκαν απρόκλητα στους διαδηλωτές έξω από το υπουργείο Εσωτερικών. Προχθές το βράδυ 5000 περίπου Αγανακτισμένοι έκαναν πορεία μέσα στην πόλη, διαμαρτυρόμενοι για τον αστυνομικό αποκλεισμό της πλατείας Πουέρτα δελ Σολ. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πλάθα δελ Σιμπέλς, ενώ πολλοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.

Τέσσερις από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Πιο σοβαρά ένας μεσήλικας που έχασε πολύ αίμα καθώς η αστυνομία είχε αποκλείσει την πρόσβαση προς το σταθμό πρώτων βοηθειών.

H αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισέλθουν στο υπουργείο, αλλά οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι δεν έπραξαν κάτι που να προκαλέσει την αστυνομία…

Σύμφωνα με ανταποκριτές του BBC, πρόκειται για το πιο σοβαρό περιστατικό που συνέβη από τα μέσα Μαΐου, οπότε και ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις στους δρόμους της Ισπανίας. Οι «Αγανακτισμένοι» διαμαρτύρονται επίσης για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Θαπατέρο στον τομέα της οικονομίας και για τα υψηλά επίπεδα ανεργίας.

Πηγή: iskra.gr