Παραιτήσεις στο Δήμο Ιθάκης – Ψήφισμα στο Δημ. Συμβούλιο κατά του Δημάρχου

Την παραίτησή του υπέβαλε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δημοτικός Σύμβουλος Ιθάκης Γιώργος Κάραλης. Ο κ. Κάραλης, Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του Δημάρχου, απέδωσε ευθύνες στον Γιάννη Κασσιανό για την υπόθεση των καταστημάτων της παραλίας, και τον κατήγγειλε για «μεγάλα λόγια» που δεν υλοποιήθηκαν σε έργα.

Στην ίδια συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο της Ιθάκης (από το οποίο απουσίαζε ο ) αποδέχτηκε την πρόταση του Δ.Σ. Χρήστου Σκληρού και καταδίκασε «τις συμπεριφορές του Δημάρχου» που «ανέδειξε τον χαφιεδισμό σαν όργανο πολιτικής!».

Την ίδια στιγμή, το γνωστό site ithacanews.gr δημοσίευσε άρθρο, σύμφωνα με το οποίο, ο Δήμαρχος Ιθάκης Γιάννης Κασσιανός οδεύει προς έκπτωση.

Το site επικαλείται δημοσιογραφικές πληροφορίες που αναφέρουν ότι «το πόρισμα του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κεφαλληνίας για τις έργα και ημέρες του Δημάρχου Ιθάκης Γιάννη Κασσιανού βρίσκεται στα χέρια του Γενικού  Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελ/σου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου ο οποίος θα πρέπει να εκδόσει απόφαση  Έκπτωσης του Δημάρχου Ιθάκης Γιάννη Κασσιανού από το αξιωμά του. »

Και συνεχίζει το : «Βαρύ το ποινικό μητρώο του Δήμαρχου Ιθάκης Γιάννη Κασσιανού αφού κατά το παρελθόν βαρύνεται με αδικήματα όπως αυτά της απιστίας, παράβασης ΚΟΚ, φοροδιαφυγής, παραβάσεις ΙΚΑ-ΤΕΒΕ, χρέη υπέρ του Δημοσίου, υπεξαίρεση μεγάλης αξίας, λαθρομετανάστευσης και στα περισσότερα έχει καταδικαστεί ερήμην με 14 χρόνια περίπου φυλάκιση.»


Ο ίδιος ο Δήμαρχος βέβαια έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι έχει αθωωθεί σε όλες τις περιπτώσεις κάτι που φαντάζει λογικό από τη στιγμή που κάθε υποψήφιος Δήμαρχος στις Δημοτικές Εκλογές ελέγχεται και ως προς το ποινικό του μητρώο.

Το ίδιο site όμως, έχει καταγγείλει ότι ο Δήμαρχος Ιθάκης εξαπάτησε τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών προσκομίζοντας πλαστή βεβαίωση.

Παρόλα αυτά δύο καταγγελίες -μία ανώνυμη και μία επώνυμη- για το ποινικό μητρώο του Δημάρχου Ιθάκης, κατατέθηκαν στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τ. Αποστολόπουλου, τον Απρίλιο του 2011. Ο κ. Αποστολόπουλος δήλωσε στην εφημερίδα “Εθνος” ότι είχε χει αποστείλει τις καταγγελίες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κεφαλονιάς για να διερευνηθούν από τότε. 

Το ithacanews.gr αποκαλύπτει ότι η απάντηση έχει αποσταλεί από την Εισαγγελία στην Γ.Γ. όμως ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση. 
Να σημειωθεί πάντως ότι αν επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες τότε με βάση τον “Καλλικράτη” ο Γ. Κασσιανός τίθεται αυτομάτως σε αργία με το αίτημα της έκπτωσης.
Κεφαλονίτικα Νέα με πληροφορίες από ithacanews.gr