Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αγία Ειρήνη – Κάηκε αυτοκίνητο – Τραυματίστηκαν πυροσβέστες

Φωτογραφία: Kefalonites Karabolatres
Ώρα 04:00 μ.μ.

Υπό έλεγχο τέθηκε τελικά, η μεγάλη πυρκαγιά στην κοντά στον Πόρο Κεφαλονιάς αν και οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι σε επιφυλακή για το φόβο αναζωπύρωσης, αφού οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν από το απόγευμα.

Η φωτιά ξεκίνησε εχθές το βράδυ σε δύσβατη περιοχή και στην περιοχή επιχείρησαν 25 άνδρες της Πυροσβεστικής με 12 οχήματα, και 4 ομάδες πεζοπόρο τμήμα.
Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη, αφού ο αέρας άλλαζε συνεχώς κατεύθυνση και η περιοχή ήταν δύσβατη.
Από το πρωί ρίχτηκαν στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 4 αεροπλάνα (2 Canadair και 2 Petzetel) και ένα ελικόπτερο τα οποία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στον έλεγχο της πυρκαγιάς.
Τελική εκτίμηση δεν έχει γίνει για τις συνέπειες της πυρκαγιάς αλλά εκτιμάται ότι έκαψε πάνω από 3000 στρέμματα.

Εμπρησμός;
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διοικητή της Πυροσβεστικής Αντιπύραραρχου Μάκη Τετενέ, η φωτιά πρέπει να ξεκίνησε από εμπρησμό, γιατί εκδηλώθηκε σε δύσβατη ορεινή περιοχή, η οποία δεν βρισκόταν κοντά σε δρόμο και επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων στον ορεινό όγκο.
Στην περιοχή εκείνη δεν είχε εκδηλωθεί, τα τελευταία χρόνια, άλλη πυρκαγιά κάτι που έκανε τη δουλειά των πυροσβεστών ακόμη πιο δύσκολη.

Τραυματισμοί πυροσβεστών και ένα καμένο αυτοκίνητο
Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν ο ένας στο πρόσωπο και ο άλλος στο πόδι αλλά η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία.
Ένα αυτοκίνητο της πυροσβεστικής κάηκε ολοσχερώς όταν παρουσίασε βλάβη και έσβησε, με αποτέλεσμα να το αφήσει ο οδηγός για να μην καεί ο ίδιος. Δύο ακόμη αυτοκίνητα παρουσίασαν βλάβη λόγω του ότι δούλευαν συνεχώς, και μάλιστα σε δύσβατες περιοχές και επέστρεψαν στο Αργοστόλι για να επισκευαστούν.

Κεφαλονίτικα Νέα