Κασσιανός: Μην προσπαθείτε να με βγάλετε φταίχτη

Απάντηση για όσα τον κατηγορούν έδωσε μέσω επιστολής ο Δήμαρχος Ιθάκης . Ο κ. Κασσιανός αναφέρθηκε κυρίως στην αφαίρεση των τεντών από τα καταστήματα της παραλίας, η οποία προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στον εμπορικό κόσμο του νησιού.

Η επιστολή
Αγαπητοί συμπολίτες, Είναι αλήθεια, ότι από τη στιγμή που ανέλαβα, σε όποιο τομέα του δήμου μας κι αν κοίταξα, διαπίστωσα πως κληρονόμησα δυστυχώς, μια ατέλειωτη ακαταστασία. Αυτό το μπάχαλο, πήρα στα χέρια μου ξεκινώντας, και στο θέμα των πεζοδρομίων, τεντών, τραπεζοκαθισμάτων κ.τ.λ. Έβλεπα, πως έπρεπε άμεσα να δοθεί η καλύτερη λύση, στον κατάλληλο χρόνο. Το επέβαλε η ανάγκη για νοικοκύρεμα του τόπου, αλλά και η πρόβλεψη πως, λόγω της παρανομίας απέναντι υπηρεσιών που δεν θα μπορούσαμε να ελέγξουμε, κάποια στιγμή, θα φτάναμε εδώ που φτάσαμε.


Δεδομένης της καλοκαιρινής περιόδου, προγραμμάτισα να επέμβω 15 Οκτωβρίου, με τις εξής ενέργειες:


   1. Αφαίρεση των τεντών, που δε θα συμπίπτουν με το σχέδιο της αρχιτεκτονικής επιτροπής


   2. Νέα χάραξη των υπαρχόντων, αλλά και νέων πεζοδρομίων


   3. Χάραξη πεζοδρομήσεων και δρόμων


   4. Αφαίρεση των παράνομων οχετών, που βρίσκονται κάτω από την πλατεία και δημιουργούν δυσοσμία, αφού εξασφαλιστούν άλλες λύσεις.


   5. Μετατροπή της πλατείας, από Μετσοβίτικη σε Ιθακησιακή.


   6. Εγκατάσταση compact βιολογικού, για διαχείρισητων λυμάτων, που παίρνει το αυτοκίνητο του δήμου.


   7. Εγκατάσταση νέων πέργκολων ομοιόμορφων, που θα έχουν περάσει από αρχιτεκτονική επιτροπή και κατόπιν συνεννόησης με τους καταστηματάρχες.


   8. Εγκατάσταση δεστρών σε όλο το λιμάνι.


   9. Καθαρισμός του λιμανιού, όπου χρειάζεται.


  10. Δημιουργία τεσσάρων πάρκιγκ στο Βαθύ, ενός στο Σταυρό και ενός στις Φρίκες.


  11. Καλύτερη διαχείριση των σκουπιδιών


Όλα αυτά είχα και εξακολουθώ να έχω σκοπό, να εκτελεσθούν από 1η Οκτώβρη μέχρι 30 Μάρτη του 2012.


Ωστόσο, οι πολλές καταγγελίες εναντίον μου, που έφτασαν στα χέρια του εισαγγελέα από την 1-1-2011, οι τραγικά άφθονες καταγγελίες μεταξύ των καταστηματαρχών και το πλήθος των αναφορών στον Άρειο Πάγο εναντίον του εισαγγελέα, για παράβαση καθήκοντος, επέσπευσαν την αφαίρεση των τεντών, κατά ενάμιση μήνα.


Παρ’ όλες τις προσπάθειες, τις δικές μου, του κ. Λιμενάρχη, του κ. Διοικητή της Αστυνομίας, του προέδρου του Εμποροεπαγγελματικού συλλόγου, που συνοδευόταν από την νομική τους σύμβουλο κ. Βιτωράτου, για παράταση των προθεσμιών, ο κ. εισαγγελέας ήταν ανένδοτος.


Κύριοι της αντιπολίτευσης, συνεπικουρούμενοι από τον κ. Καραβία, τον κ. Αρσένη πρώην δημάρχους και τον κ. Ταφλαμπά βοηθό, συντάκτη και σύμβουλο, γνωρίζω πολύ καλά, ότι δεν πέρασε ούτε μία μέρα από την 1η Ιανουαρίου, που να μην αναφερθήκατε στον εισαγγελέα, ότι δεν τελεί το καθήκον του, για να με καθαιρέσει.


Μόνο που αντί να σας δώσει αυτή την τόσο μεγάλη για σας ικανοποίηση, καθαιρώντας με, δεν έδωσε ούτε μία μέρα παράταση, για να συνεχιστεί η σαράντα χρόνων παρανομία των τεντών.


Αρα, μην προσπαθείτε να με βγάλετε φταίχτη. Είσαστε εσείς οι φταίχτες του σημερινού κλίματος εκτατό τοις εκατό. Και παίζετε επικίνδυνο παιχνίδι στην πλάτη του Ιθακησιακού λαού.


Εγώ παραμένω και επιμένω, ότι μέχρι στιγμής νοικοκυρέψαμε κατά 80% τις υπηρεσίες του δήμου, παρ’ όλες τις δικές σας ενάντιες και ύπουλες παρεμβάσεις.


Πάλι επιμένω, ότι από την 1η Οκτωβρίου του 2011 μέχρι τις 30 Μάρτη του 2012, θα πρέπει να τελειώσουμε με το νοικοκύρεμα των υπηρεσιών του Δήμου, και να ξεκινήσουμε το νοικοκύρεμα του νησιού μας.


Καλώ λοιπόν, όλους τους καταστηματάρχες και όλους τους Θιακούς, σε μια κοινή προσπάθεια και σ’ ένα κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης να νοικοκυρέψουμε τον τόπο μας. Είναι προς όφελος όλων μας και κυρίως των καταστηματαρχών.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ


ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΣΙΑΝΟΣ

Κεφαλονίτικα Νέα