Γερογαύρος: Δυο Τζόνι τυλιγμένα σ’ ένα παλιό ΦΩΣ

Στην περίοδο 1983-84, για το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης, ο Θρύλος απέκλεισε τον μεγάλο ακόμη Άγιαξ, με 0-0 στο Αμστερνταμ και 2-0, με τον μέγα Αναστόπουλο σκόρερ και των δύο τερμάτων, στην παράταση του ΟΑΚΑ.
Στη συνέχεια κληρώθηκε με τη Μπενφίκα όπου και πάλι με τον μέγα κοντό σκόρερ νικάμε με 1-0 και περιμένουμε με κρυφή ελπίδα την ρεβάνς στη Λισσαβώνα.

Δευτέρα βράδυ 31/10/83 με ένα τζερεναλάδικο φορτηγό δένουμε στο λιμάνι της Λισσαβώνας. Μετά το ”FINISH WITH ENGINE” νά ‘μαι με δύο μπουκάλια ουίσκυ τυλιγμένα σε ένα παλιό ΦΩΣ, στο γραφείου του Καπετάνιου και αφού τελειώσαμε με τα διαδικαστικά, με πετρέλαια τελωνεία κ.λ.π. διπλαρώνω τον ατζέντη, αφού με βεβαιώνει ότι το πλοίο δε φεύγει πριν από την Παρασκευή το μεσημέρι, και να δούμε, μια και θα ξεκινούσαν κάτι στάσεις εργασίας οι εργάτες.
Μαζί με τα δύο «Τζόνι τον Περιπατητή» του σκάω το παραμύθι.
– Ναι αλλά για εισιτήριο τι γίνεται;
– Χαμογελάει και με διαβεβαιώνει ότι την Τετάρτη το βράδυ θα πανηγυριζαμε μαζί τον θρίαμβο του θρύλου αφού αυτός ήταν Σπόρτινγκ.

Τρίτη μεσημέρι μου έρχεται με τα δύο εισιτήρια. Μου λέει κερασμένα από μένα, μου τα δίνει να τα
κρατάω εγώ και κλεινουμε ραντεβού για την άλλη μέρα το βράδυ.

Όμως άλλες μεν οι βουλές των ανθρώπων, άλλα δε Κύριος κελεύει.
Από το πρωί της Τετάρτης άρχισαν τα όργανα, διπλές πόστες, μπόνους παραγωγικότητας στους εργάτες και έξι ώρα τ΄απόγευμα απόπλους γι΄ Αλγέρι.

Όμως τα πάθη δεν σταματάνε εδώ. Για να βγεις στο ανοιχτό πέλαγος από το λιμάνι, μεσολαβούν έξι περίπου ώρες όπου όχι μόνο δεν έπιανε η τηλεόραση, μέσα στο κανάλι, αλλά ούτε και από το ραδιόφωνο, ένα παγκοσμίου λήψεως SONY, μπορούσα να ακούσω τον αγώνα. Ακούγοντας τον από τα FM στα Πορτουγέζικα, έβριζα τον Πορτουγιέζο σπήκερ για κάθε γκολ που μας έβαζαν.

Για την ιστορία είχαμε χάσει 3-0

ΓΕΡΟΓΑΥΡΟΣ

Κεφαλονίτικα Νέα